SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ortamın Kıymetini Bilmeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP adaylarından Mücahit Fındıklı ve Şanal Tosun kurumları, Öznur Çalık Akçadağ'ı, Cemal Akın ve Mustafa Şahin STK'ları, Ömer Faruk Öz ise Şahnahan beldesini ziyaret ederek propaganda çalışması yaptılar.

Çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"Ak Parti milletvekili adayları çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Seçimlere az bir süre kala esnaf gezileri, ilçe, belde ve köy gezilerinin yanı sıra kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerini aynı zamanda mahalle toplantılarını bir arada sürdüren Ak parti yoğun programlar düzenliyor.

Sabah saatlerinden itibaren programlarına başlayan Mücahit Fındıklı ile Şanal Tosun kurumları, Öznur Çalık Akçadağ ilçesinin köylerini, Cemal Akın ile Mustafa Şahin ise sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiler. Ömer Faruk Öz ise Şahnahan beldesindeydi.

Sabah saatlerinde kurum ve kuruluşları ziyaret eden Mücahit Fındıklı ve Şanal Tosun akşam saatlerine kadar birçok kuruluşu ziyaret ettiler. Her gittikleri yerde notlar alan, sorunlar dinleyen adaylar ziyaretlerini akşam saatlerine kadar sürdürdüler.

Ak Parti milletvekili adayı Cemal Akın ve Mustafa Şahin ise Malatya merkezde programlarını sürdürdü. Bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiler. Sık sık vatandaşın ilgisi ile karşılaşan Mustafa Şahin ile Cemal Akın gün boyu programlarını devam ettirdi. Özellikle şehit aileleri ve gaziler derneklerinde duygulu anlar yaşandı.

Ak Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık ise Akçadağ ilçesinin köylerindeydi. Akçadağ merkezde değişik partilerden Ak Partiye ilhak eden partililere rozetlerini takan Çalık, yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Levent, Çobanuşağı, Kol köyü, Küçük Kürne, Kurtuşağı, Büyükköy, Çatalbahçe gibi birçok köy ve mezrayı ziyaret etti. Her gittiği yerde vatandaşı tek tek dinleyen Çalık, akşam geç saatlere kadar köy köy mezra mezra dolaştı. Burada milletvekili Fuat Ölmeztoprak’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çalık, hükümetin çiftçiye ödediği teşvik, kredi ve afet paralarını hatırlattı. Çalık 12 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirtti. Seçimlerin seferberlik olduğunu söylediği ziyaretinde yoğun programına devam etti.

Akşam programlarında ise üç ayrı mahalleye gidildi. İlk olarak Yeşiltepe Yeşilevler’e giden Ak Parti milletvekili Mücahit Fındıklı ile Ak Parti il başkanı Bülent Tüfenkçi burada toplanan vatandaşlara hitap ettiler. İlk olarak konuşan Fındıklı, Yeşilevlerde şunları söyledi: “Bütün bu hizmetleri bizlerden daha iyi bildiğinizin farkındayız. Belediyeler yıldızlaştı. Belediyemiz şehrimizi Avrupa şehri haline getiriyor. Organize sanayi bölgesi pırıl pırıl bir hal almış durumda ve 65 milyon dolarlık yatırım gerçekleşiyor. Tamamlandığında 12.000 kişiye istihdam sağlayacaktır. Bu millete ne kadar eziyet ve haksızlık yapmışlar. Biz kendimizi çok fukara bir millet olarak biliyorduk. Meğerse değilmişiz. Biz yapmadan kimse bu milletin kılına dokunamaz. Dualarınız sayesinde bütün musibetleri Allah başımızdan alıyor. Sizin yüzünüzü kızartacak, yere eğecek hiçbir şey yapmıyoruz ve böyle de yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan il başkanı Bülent Tüfenkçi ise konuşmasında şunlara değindi. “Sizlerin desteğiyle Türkiye’yi ilk 10 ekonomi arasına sokucağız. İşsizliği % 5 gibi bir orana düşüreceğiz. Bu da her yıl bir milyon insanımıza iş bulmak demektir. 2008-2009 krizine rağmen 2010 yılında bir milyon üç yüz on beş bin kişiye iş bulmuş durumdayız. Başbakanımızın da söylediği gibi bu ustalık döneminde gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğinin aydınlık olması noktasında gayretlerimizle sizlerin iş ve aş noktasında başbakanımızın ustalığını göreceksiniz” dedi.

Ak partinin diğer bir programı ise Dilek beldesindeydi. Buradaki toplantıya ise milletvekili adayı Öznur Çalık ve Cemal Akın katıldı. Yoğun bir ilgi ile karşılanan adayların konuşmaları kalabalık Dilek sakinleri tarafından sık sık alkışlarla kesildi. İlk olarak konuşan Öznur Çalık şunları söyledi: “Ak parti demek, milletimiz demek, milletin sesi demek. Milletin gözü olmak, kulağı olmak, nefesi olmak demek. Ak parti demek Recep Tayyip Erdoğan demek. Biz adaylar sadece sizlere hizmet etmek için başbakanımın aracılarıyız Sayın Başbakanımızın ‘size takım gönderiyorum’ deyip milletvekili adaylarını sizlere sunmasıdır. Bizleri sadece sizlere hizmet kılmak için vesile yapmıştır. Yüce Rabbime hamdolsun size vekâlet vermiş ve biz sizin vekilleriniz olarak mecliste görev yapıyoruz. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyor musunuz?’ diye sordum. ‘Tanımaz olur muyum’ dedi. ‘Allah onu esirgesin bütün dualarımız ona’ dedi. 112 yaşındaki bir amcamızın cümlesini söylüyorum. Tüm dünya Müslümanları ona dua ediyor. Ve onun almış olduğu sorumluluk çok büyük ve zalimin karşısında durup mazlumun yanında yer alıyor” dedi.

Daha sonra konuşan Cemal Akın ise Dilek beldesi Başpınar Mahallesi sakinlerine şu konuşmayı yaptı. “Dün halkımız yavrularını hastanelerde rehin bırakmak zorunda kalıyorlardı. Bugün Malatya’nın veya Dilek’in hali vakti yerinde olan kişileriyle fakir olan kişilerinin sağlık hizmetlerini devletten alış şekli aynı. Her ikisi de gidip 5 yıldızlı otel konforundaki hastanelerde şifa buluyorlar. Bunu 8 buçuk yıl önce anlatsaydık orada konuşan hanım arkadaşlarım bunu hayal edebilirler miydi? Bugün hayaller gerçek oldu. Başbakanımız bunu devamlı anlatıyor. Bundan evvelki 2 seçimde göstermiş olduğumuz gayreti ve performansı daha fazlasıyla göstermek zorundayız. Değerli kardeşlerim, demokratik açıdan baktığımızda kişi hak ve özgürlükleri açısından baktığımızda bugün elde etmiş olduğumuz haklarımız 8 buçuk yıl öncesine kıyasladığında kıyas bile kabul edilemez. Bizim Malatya’da 6 da 6, Türkiye’de 367 milletvekili çıkarmamız lazım ki başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sivil bir anayasa getirebilsin. Bundan önceki anayasalar ihtilal anayasasıydı. 82 anayasası ihtilal ürünü bir anayadır. Orada kadınlar için tanınmış olan ayrıcalıklar yoktur. Recep Tayyip Erdoğan geldikten sonra müspet ayrımcılıkla kadınlara daha çok hak tanındı. Bundan sonraki seçimde Dilek Malatya’nın Büyükşehir sınırları içinde bir yerleşim yeri olacak. Büyükşehir imkânlarından yararlanan en güzel beldelerimizden birisi olacak. Başbakanımız Malatya’ya geldiğinde bunun müjdesini verdi. Ben de bu müjdeyi buradan sizinle paylaşmak istiyorum Allah hayırlı uğurlu etsin”dedi.

Ak Partinin diğer bir programı da Özalper mahallesindeydi. Ferah Düğün Salonu’ndaki toplantıya milletvekili Ömer Faruk Öz, Milletvekili adayı Şanal Tosun ile belediye başkanı Ahmet Çakır katıldı.

Özalper Mahallesindeki toplantıda konuşan TBMM İdare Amiri ve milletvekili Ömer Faruk Öz, Ak Parti’nin karşısında blok oluşturmaya çalışanların oyununun boşa çıkacağını ve tutmayacağını belirtip halkın uyanık olduğunu ve oyunun farkında olduğunu vurguladı. Öz,“Ben bu toplantıda hizmetlerimizden bahsetmeyeceğim. Geçen gün CHP genel başkanının Hakkari mitinginden bahsedeceğim. Hakkari’nin BDP’li belediye başkanı, Kılıçdaroğlunu kapıda karşılıyor; aldı, ağırladı ve ne kadar BDP’li varsa miting alanını doldurmuş. CHP’nin Hakkari’deki oyuna bakıyorsun; sadece yüzlerle ifade edilen bir oy potansiyeli var. Peki o kadar insan nereden geldi? Tabii ki kendisine CHP tarafından övgüler yağdırılan BDP’li belediye başkanı tarafından toplandı bunca insan. Ellerinde CHP bayraklarıyla meydanı dolduran BDP’liler… Baykal’a kaset operasyonu yapanlarla Kılıçdaroğlu’nu oraya getirenler Ergenekon zihniyetinin uzantılarıdır. Baykal’dan yeteri kadar yararlanamayanlar Baykal’a operasyon yaparak Kılıçdaroğlu’nu iş başına getirdiler. Aynı güçler Kılıçdaroğlu’na Mehmet Haberal’i ve diğer Ergenekon sanıklarını seçimde aday gösterdiler. Şimdi de aynı güçler Hakkari’ye göndererek BDP tarafından ağırlanmasını sağladılar” diyen Ömer Faruk Öz, “Bunlar ruh ikizleridir. Yüzleri ayrı yönlere baksa da kuyrukları birbirine bağlıdır. CHP’li de, MHP’si de, BDP’si de aynı kaynaktan besleniyorlar” ifadelerini kullandı.

Ak Parti milletvekili Şanal Tosun ise şu konulara yer verdi:“Sekiz buçuk yılda sağlanan huzur ve güven ortamının kıymetini bilmeliyiz” diyerek konuşmasına başlayan milletvekili adayı Şanal Tosun, “Dün anasının babasının gönderdiği harçlıklarla okula gitmeye çalışan öğrencilerimizin bir kısmı mezara, diğerleri cezaevlerine tıkıldı, kalanlar da kolunu bacağını kaybetti. İnsanımız bunlardan az mı çekti” diyerek Ak Parti iktidarından önceki ortamı hatırlatarak zihinlerdeki bilgileri tazeledi ve şimdiki güven ortamını anlattı. Tosun, sözü hizmetlere getirerek “Bu güne kadar yamadan başka asfalt görebildik mi” dedi ve Beylerderesi Viyadüğü’ne, altgeçitlere, üstgeçitlere emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız