SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortasını Bulmak Gerekir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:52:54
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Genel Meclisi Eylül ayı oturumunda, Yerel Eşitlik Eylem Planı meclis tarafından  kabul edildi. Meclisin Saadet Partili üyesi Osman Marasalı ise , "Dinimizde ne emredilmiş ne yazılmış ona bakmamız lazım." diyerek görüşlerini ortaya koydu. Marasalı sözlerine şöyle devam etti; "Yani bu işin ortasını bulmak gerekiyor. Sütün yağını alırsanız doğası bozulur. İşte bu kadın cinayetlerinin son 10 yılda artmasının sebebi budur" dedi.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen Eylül ayı oturumları kapsamında Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından araştırılıp rapora bağlanan “Yerel Eşitlik ve Eylem Planı” görüşüldü.
 
"Etkinlikler Düzenlenmeli"
 
Eylem Planı ile ilgili Malatya İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan raporda şunlar yer aldı: “Tüm kız çocuklarının örgün eğitim sürecinde erkeklerle eşit biçimde yararlanabilmesi için aileler üzerinde eğitimin önemi konulu çeşitli etkinlikler düzenlenmelidir. Kadınların meslek sahibi olabileceği alanlarda eğitim imkânlarının artırılması ve meslek sahibi kadınların finansal sıkıntılarını giderici yasal düzenleme yapılmalıdır. Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumsal bilinçlendirme çalışmalarına hız verilmeli ve aynı zamanda aile birlikteliğinin zarar görmemesi için eşlere ‘Kanaat’ eğitimi verilmelidir."
 
"Gerekli Düzenmeler Yapılmalı"
 
Raporda, sağlıklı toplumun ancak sağlıklı bireylerden oluşabileceği belirtilerek şöyle denildi: "Kadınlara yaygın hastalıklarda erken tanı ve farkındalık ortaya koyabilecek düzeyde temel sağlık eğitimleri verilmelidir. Modern toplumlarda siyasete katılma ve siyasal karar alma bireylerin en temel haklarından biridir. Kadınlara siyasete aktif katılma ve siyasal haklarını bilme noktasında bilinç artırıcı faaliyetler yapılmalıdır. İşyerlerinde mobbing uygulamaları sıkça rastlanan bir durum olmakla beraber kadınların maruz kaldığı mobbing ise ülkemizde miktarı tam olarak bilinmemekle beraber yüksek olduğu ifade edilebilir. Mobbinge maruz kalan kadınların iş hayatında haklarını arayacak bilinç kazandırılmalıdır. Kentsel yaşam kadın ve erkeklerin kamusal alanı ortaklaşa kullandıkları alanlardır. Bu alanlarda kadınların rahat olacakları ortamların sağlanması ise başta kamu idarecileri ve diğer vatandaşlara düşen yükümlülüktür. Kamusal alanlarda kadınların sıkıntıya girmeden yaşayabilmesi için gerekli düzenleme yapılmalıdır.” Raporun okunmasının ardından söz alan Malatya İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu Başkanı Nuri Karadaş, “Komisyon olarak arkadaşlarımızla çalışarak, “Yerel Eşitlik Eylem Planı” çerçevesinde böyle bir raporu meclisimizin takdirine arz ediyoruz” dedi.
 
"Ortasını Bulmak Lazım"
 
Saadet Partisi (SP) İl Genel Meclisi Üyesi Osman Marasalı ise, raporla ilgili olarak, “Bizim örf ve adetlerimiz var. Şimdi işi adil olarak uygulamak istersek dinimizde ne emredilmiş ne yazılmış ona bakmamız lazım. Şimdi burada kadına fırsat eşitliği diyoruz, öbür taraftan kadın gidip erkeği ezmeye başlıyor. Yani bu işin ortasını bulmak gerekiyor. Sütün yağını alırsanız doğası bozulur. İşte bu kadın cinayetlerinin son 10 yılda artmasının sebebi budur" dedi.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, “Kadınla erkek birbirini tamamlar. İkisi bir elmanın yarısıdır. Dolayısıyla hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Cennet annelerin ayağı altındadır, o şekilde devam edeceğiz” diye konuştu. Öte yandan İl Genel Meclisi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 2013 yılı yatırım programları görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız