SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortaya Havuz, Köşeye Camii..."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:21
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Şire Pazarı, Malatya'nın gülen yüzü olacak” dedi. Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Şire Pazarı Site Yönetimi Başkanı Ahmet Menteş ve partili yöneticilerle birlikte Şire Pazarı’nı gezerek yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çalık, gezisi sırasında Şire Pazarı’nın ortasında ne yapılacağı konusunu sorunca Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, “Ortaya bir havuz yapılıyor. Cami ise Şire Pazarı köşesindeki iş hanında yapılıyor. Cami için çalışmalar başladı” şeklinde bilgi verdi.

Çalık, “Bizim özellikle islimli kayısıdan gün kurusu kayısıya geçiş yapmamız lazım. Şuanda bizim hem Ankara’daki misafirlerimiz ve hem de kayısı gönderdiğimiz herkes bize, ‘O kahverengi olan var ya ondan gönderin’ diyorlar. Herkes işi öğrendi. İlk zamanlar gün kurusu kayısıya ilgi gösterilmiyordu, ama şimdi gün kurusu kayısı ilgi görüyor” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Şire Pazarı’nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Çalık’a ilgisinden dolayı memnun olduklarını iletti.

Şire Pazarı çevresinin asfaltlanması ve doğalgaz sistemini çekilmesi içinde gereken çalışmaların yapılacağını belirten Çalık, “Kayısı için Malatya'nın ve ekonomisinin omurgası diyoruz. Türkiye’nin kayısısının yüzde 90’ının karşılandığı mekan Malatya diyoruz ve onun satıldığı, perakendeci esnafımızın bulunduğu mekan içler açısı durumdaydı. Gelen misafirlerimizi gezdirebileceğimiz bir mekan yoktu. Bunun eksikliğini ciddi manada hissediyorduk. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burası Malatya'nın gülen yüzü ve ekonomimizin omurgası olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Çalık, “Kayısı toptan satışı içinde yeni bir Şire Pazarı’nın yapılması gerekiyor. Bu konuyu da hep birlikte konuşarak çözüm bulacağız” dedi.

Çalık, Şire Pazarı’ndaki esnafı da ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız