SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Planlanan Yatırımları Takip Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2016-03-14 17:28:12
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret BakanıBülent Tüfenkci, Malatya’da gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse belediye ve diğer yatırımcı kuruluşların ortak bir sinerji ile kentin geleceğini belirleyecek yatırımları planlamaları durumunda bunu bakanlıklar ve Başbakanlık nezdinde takip edeceklerini söyledi. Bakan Tüfenkçi, “Burada samimi olarak bir şeyler çıkartabilirsek, bu vizyonu önümüzdeki yıllar için ortaya koyabilirsek, bizler de bunu bakanlıklar nezdinde Başbakanlık nezdinde takip ederiz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin yatırımlarının ele alındığı ‘İl Yatırım Değerlendirme’ toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının öncesinde konuşan Bakan Tüfenkci, Malatya’yı değiştirecek, dönüştürecek yatırımların planlanması ve ortak bir vizyon belirlenmesi konusunda bu toplantıyı özellikle talep ettiğini belirtti. Tüfenkci, “Özellikle ilimizde 2015’te neler yaptık, 2016 yılında neler hedefliyoruz, geleceğe dönük perspektiflerimiz nedir bunu burada hep birlikte görüp, daha sonra bunu bakanlıklar ve Başbakanlık düzeyinde ilimizi kalkındırma, geliştirme, değiştirme, ve dönüştürme konusunda kamu kuruluşları ve belediyeler olarak neler yapabiliriz, bunun sinerjisini oluşturmak için bu toplantıyı talep ettik” dedi.

“Bakanlık imkanını avantaja çevirmemiz lazım”

Malatya’daki bazı kurumların kendilerine ulaştığını ancak ulaşamayan kesimlerin talep ve önerilerini dinlemek için toplantının önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Bakan Tüfenkci, “ Bazen bize bazı kurumlar ulaşıyor ama bize ulaşamayan veya bizim göremediğimiz bazı hususlar oluyor. Malatya’nın bakanlık düzeyinde temsil edilmesi, ilimizin bir takım işlerinin daha kolay ve farklı bir şekilde planlanması ve projelendirilmesi ve bunun yatırıma dönüştürülmesi noktasında bir avantaja çevirmemiz lazım.  Biz, elbette ki bütün Türkiye’deki illerden sorumluyuz ama seçildiğimiz ilde, yatırımlar noktasında hem sizlerin bakış açılarınızı görmek, aynı zamanda bunları takip etmek ve varsa sıkıntıları tespit etmek, 2016-2017 yılı ve sonraki yıllar için Malatya’yı nasıl istiyoruz, bunu dinlemek için bu toplantıyı tertip ettik” diye konuştu.

Malatya’nın dışarıdaki imajının ve ağırlığının burada göründüğünden çok çok iyi bir düzeyde olduğunu, kentin de kendi içinde bu imaja uygun bir noktaya gelmesi gerektiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle noktaladı:

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin farklı alanlardaki hizmet kollarının tamamı, hükümetin belirlediği vizyon ve öncelik noktasında bakanlıklarımız politika belirler. Bu politikaların illerdeki uygulayıcıları ise sizlersiniz. Bu nedenle sizlerin görüş ve düşünceleri çok önemli. Sizlerin görmüş olduğu aksaklıklar veya sizlerin belirtmiş olduğu ‘Şunlar da yapılsa daha iyi olur’ denilen şeyler de varsa onları da hep beraber burada konuşalım ve yol haritasını biz Malatya ölçeğinde belirlemiş olalım. Bugün bu toplantıda genel anlamda beklediğim husus budur. Biz şimdiye kadar ne yaptık, neredeyiz, bundan sonra neyi hedefliyoruz, bunları görmemiz lazım. ‘Öncelikli projelerimiz şunlar, orta vadede Malatya'ya şu yapılsa iyi olur veya uzun vadede şöyle bir yol haritası çıksa daha güzel olur’ denilebilecek bir ortam oluşturabilirsek çok güzel olur. Yoksa klasik anlamda zaten yapılanları sizler bakanlıklara raporluyorsunuz. Bunlar çeşitli platformlarda önümüze geliyor ama ben burada bizim yöneticilerimiz ne düşünüyor, onların projeleri nedir, öngörüleri nedir bunları öğrenmek istiyorum.”

Daha sonra yatırımcı dairelerin yöneticileri, yatırımlar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi verdiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • bekir (8 yıl önce)
    oltadaki balık yem istemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gürbüz (8 yıl önce)
    salih bey kardeşim yalnışın neresinden dönülürse kardır.o günde söyledik yeşil i bitirmeyin diye bugünde söylüyoruz.tarım arazisi ni yok etmede dünyanın geri kalmış ülkeleriyle aynı sınıftayız bunu bil yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (8 yıl önce)
    Kuzey çevreyolu katliamdır. Öncelikle tarım alanlarının, kayısı bahçelerinin katliamıdır. Sonrasında Malatyanın çürük zemini olduğunu herkesin bildiği ovada artan nüfus ve büyük deprem sonrası binlerce insan katliamıdır. Bu katliamı göz ardı eden rantçılar her platformda bu yolu savunuyorlar.yol güneyden geçmeli. Son yapılan çalışmalar ve hesaplamalara göre güney çevre yolu daha kısa, daha az maliyetli,daha çabuk bitecek vs. Kuzeyi isteyen çoğu rantçı katliamcılara inanmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalısı (8 yıl önce)
    ÖNCELİKLE 2016 DA İLK YATIRIM ÇEVRE YOLU türkiyenın tek çevre yolu olmayan ili malatya halen de yok ne olacagi da belli değil 2 ACİL ESKİ DEVLET HASTANESİNİN YIKILARAK BATTALGAZİYE YAKIŞIR BİR 400 YATAKLİ DEVLET HASTANESİ 200 YATAKLİ DENİYOR AMA 450 BİN BÜYÜK BİR İLÇEYE 200 YATAKLİ GÜLÜNÇ BİR RAKAM 3 OLARAK KARAYOLARI NIN ACİLEN KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPMASİ ALT GEÇİTLER FAYDA ETMEDİ SITMAPINARI SANAYİ GİRİŞİ MELEKBABA KAVŞAGİ ESKİMALATYA KAVŞAGİ LÜTFEN BU SORUNLARİ BİRAN EVEL ÇÖZÜNN MALATYA BUNU HAK ETMİYOR 100 DE 68 AKP OY VERMİŞ BU ŞEHİR AMA MALESEF KARŞILIGINI KOMİK YATIRMLARLA ALIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (8 yıl önce)
    SİVAS-MALATYA HIZLI TREN HATTI yapım ihalesi ne zaman olacak? Bakanımız ve Milletvekillerimizden destek bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (8 yıl önce)
    Dünyanın en büyük DEMİR MADENLERİ yataklarına sahip HASANÇELEBİ Beldesine DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ yapılacağı söyleniyordu. Bu yatırım sebebiyle doğrudan2000 dolaylı yollardan15000 kişi istihdam edilecek ve 5-10 yıl sonra burada 45-50 binlik bir Şehir doğacaktır deniliyordu. Bu yatırımı Erdemir yapacaktı ve kamulaştırma yapmaya 3-4 yıl önce başlamıştı kamulaştırma bir türlü tamamlayamadı. ERDEMİR yatırımdan vazmı geçti? Yüzyılın en büyük projelerinden denilen bu yatırım niye yapılmıyor? Bu yatırım hem Malatya Sanayisinin sürekliliğini sağlar hem de Ülkemizin ithal edilecek Hurda DEMİR alımında ödeyeceği 10 milyarlarca doların Ülkemizde kalmasını sağlar. Başkanımızdan, Milletvekillerimizden destek bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gürbüz (8 yıl önce)
    salih bey niye kuzeyden geçen çevre yolu .Bilim adamlarının. İşin bilimsel yanı ile ilgili kurumların olmaz dedigi kuzey için bu ısrar neden.malatya ovası yok oluyor.dünyada geri kalmış ülkeler kadar zaten tarım arazilerini yok ediyoruz.hele hele malatya nın tarım arazileri tamamen yok edilmiştir. nerede çarmuzunun lahanası.nerede orduzunun sebzeleri.nerede şeftaliler.VESSELAM
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürbüz kardeş trafik in hali ortada ona bakarsan asıl tarım arazisi şehrin göbeği başka nerden çevre yolu geçcek beydağındanmı geçircen Malatyada imara açılmayan yermi kaldı o kadar çevreciydin tecde konak yakınca barguzu nun yeşili solmadan çıksaydın söyleseydin Malatya yeşil kuşak bile tokiye peşkeş çekildi yeşilimi kaldı ağaçlar budama diye kurutuldu kuzey çevreyolu şart senin aklın almazzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Güney çevre yolu alternatifi ortada, Türkiyenin her yerine binlerce köprü ve viyadük yapılıyor. Bunlardan az bir kısmı Malatyaya fazla mı görülüyor. Bazı siyasilerin ve bağ bahçe işinden bıkmış kısa yoldan inşaat sektöründen zengin olmaya çalışan adıyamanlı-baskilli zümrenin kuzey çevre yolu ısrarını çok iyi anlıyoruz merak etme.Konuya Başkan Çakır da hakim. gerekli izahatlar yapıldı Sayın Bakana. Zemini sağlam olan güneye yollar ve alt merkezler yapılacak. Ovada da tarıma devam... Boşuna çok katlı binalarla zengin olmanın hayalini kurmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (8 yıl önce)
    Öncelikle kuzey çevreyolu ve stad A öncelik verilmeli artık yeter Malatyaya şehrin dışından geçen bi çevreyolu gerekliii
    0
    0
    Yanıtla
  • UYUTULAN MALATYA (8 yıl önce)
    Kac ay oldu hala toplanti ... İcraat ?
    0
    0
    Yanıtla