SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Örtbas Endişemiz Var'

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Ömer Ekici, düzenlediği basın toplantısında Malatya Belediyesi'ndeki imar soruşturmasının yanı sıra kamuoyuna yansıyan diğer bazı olaylara ilişkin değerlendirmelerini açıklarken, olayları Malatya kamuoyunun hayret ve ibretle izlediğini bildirdi.

İmar müdürlüğü arşivinin mühürlenmesiyle başlayan ve haber sitemizin gündeme getirdiği Harita Müdürlüğü bünyesinde yaptırılan imar uygulaması sonucu belirli bir gruba en az 10 kat fazla rant elde edilmesini konu alan şuyulundırmayla ilgili olarak MHP’dende tepki geldi. MHP il başkanı Ömer Ekici, düzenlediği basın toplantısında “İmar Arşivi mühürlenmesi konusunun üstünün örtüleceği yönünde ciddi kuşkuları olduğunu” söyledi. İl başkanı Ekici ayrıca basına yönelik aba altında soba gösterilmesinin de kendilerini endişeye sevkettiğini ve Malatya kamuoyunun bu davranışları hayretle ve ibretle izlediklerini" söyledi.

Ekici şöyle dedi:

"Son günlerde Malatya Belediyesi imar işlerinde başlatılan soruşturma ile ilgili belediye yetkililerin de bugüne kadar herhangi bir açıklamanın yapılmayışından kaynaklanan, endişeli bekleyişin tezahürü sonucunda kamuoyuna yansıyan kirli ilişkiler neticesinde haksız kazanç elde edildiğine dair bilgi ve belgeler Malatya kamuoyunda bu soruşturmanın adil ve sağlıklı yapılamayacağı kanaati ile birlikte örtbas edilecek diye ciddi bir kuşku ve endişe yaratmaktadır.

Bu kuşku ve endişeden kaynaklanan üzerine gitme sağduyusu; vatandaşımızın elindeki bilgi ve belgeleri çeşitli basın yoluyla kamuoyuna duyurarak, dolayısıyla da yetkili mercileri de, takip ettikleri mesajın verilmesi ile birlikte adı karışan kişileri rahatsız etmiş olacak ki;

Malatya kamuoyunu doğru bilgilendirmekle kendini sorumlu hisseden, baskı ve dayatmalara direnen mesleki sorumluluk sahibi bazı yazılı ve görsel yayın kuruluşlarına ve mensuplarına yapılan ‘’aba altında sopa göstererek’' siyasi güç imasında bulunma hezeyanlarını Malatya kamuoyu hayret ve ibretle izlemektedir.

Oysa yapılması gereken sayın belediye başkanının imar arşivinin bulunduğu birimin mühürlendiğini bildiren açıklamasıyla birlikte içişleri bakanlığından müfettiş talebinde bulunması gerekmezmiydi?

Ve daha sonrada çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirerek, kendi kurumunu ilgilendiren bir iddiayla ilgili firma yetkilisiyle basını muhattap etmemesi gerekmezmiydi?

Ve bu firma yetkilisinin; sürekli ‘’siz partimi hedef alıyorsunuz’’ diye basını suçlaması, bilgi vereni suçlaması, karalaması şunu akla getirmezmi?

Beyefendi; partinin şerefini ve mesleki haysiyetini düşünen biri;
Şuyusu yapılmamış bir tarladaki, geleceği önceden görmüş, bir gurup tarafından, bir hisse alınmasından 4 ay sonra, Sen bir buçuk kilometre yürüterek ana caddeyi getirirsen ve burada trilyonlarca rant sağlatırsan, elbette insanlar; ‘’ne oluyor’’ diyeceklerdir.

Geleceği önceden keşfeden, gören birinin; Şuyusu yapılmamış bir yerde aldığı hisseyi diğer hissedarlara reva görmediğin, ana cadde üzerine 1,5 kilometre yürüterek trilyon rant sağlatırken, mesleğini ve siyasi partini o zaman düşünmen gerekmezmiydi?

Sonra da kalkıp basına; partimi yıpratmaya çalışıyorsunuz diye tehditte bulunuyorsunuz.

Türkiye’de baskı ve sindirmeyle yarattığınız yandaş medya ve basın sayesinde perdelediğiniz bütün yanlışlıkları;

Malatya’da da mı yapmaya çalışıyorsunuz?

Bu yapılanlar doğru değildir.

Son günlerde Malatya basınına karşı baskı ve tehdit kurularak hizaya hizaya getirme düşünceleri bizi endişelendirmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak;

Malatya’nın gözü kulağı olduğunun bilinci ile hareket eden ve bu görevi yerine getirirken güç odaklarınca baskıya ve tehdide maruz kalan değerli basın ve medya mensuplarımızın yanında olacağımızı ifade ediyor, saygılar sunuyorum."

Açıklamadan sonra gazetecilerin “Muhalefet partileri gündemi takip eden görünümdeler. Esas olan bu tür konuların muhalefet tarafından gündeme getirilmesi gerekir? Bu son olaylarda muhalefetin görevini yapmaması gibi bir durum ortaya çıkmıyor mu?” sorusunu, “Biz MHP olarak görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz ve toparladığımız bilgileri siz basın aracılığıyla kamuoyuna aktarıyoruz” diye yanıtlarken, “Çerçi döneminde yapılan ve mahkemece bozulan imar uygulaması Cemal Akın döneminde genişleterek yapıldığı iddiaları var. Sizin geçtiğimiz dönemde 10 kadar meclis üyeniz de vardı. Bu iddialar doğru mu?" sorusuna da İl başkanı Ekici “O iddia bizim de kulağımıza geldi. İlgili birimlerimizle bu konuyu araştırıyoruz. Bu ve benzeri bir çok konuda araştırmalarımızı en kısı sürede tamamlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Malatya’nın yararına olan her şeyin yanında, zararına olan şeylerin de karşısında olacağız” diye yanıtladı. Basın toplantısı soru- yanıt bölümünden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız