SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'de Aşure Günü

A- A+ PAYLAŞ
Organize Sanayi Bölgesi'nde, 'Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği' tarafından Aşure Günü yapıldı. Aşure Günü'ne,  Müftü Hacı Yusuf Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Hacı Bektaş-i  Veli Kültür Merkezi Vakfı  Genel Başkanı Hasan Meşeli , MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan  ile sanayi bölgesindeki işletmelerin yöneticileri ve iş adamları katıldı. 
 
Aşure Günü'nü her yıl geleneksel hale getirdiklerini söylene 2. OSB İş Adamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan, organizasyonun birlikteliklerini pekiştirdiğini ifade ederek,  katılan konuklara teşekkür etti.
 
"EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ"
 
Aşure’nin İslam dini açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise ”Bu birlik ve beraberliğimizin devamiyeti açısından en güzel  dayanışma örneklerinden birini daha bugün sergiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı. 
 
"ART NİYETLİ KULLANILMAMALI"
 
Hacı Bektaş-ı Veli  Kültür  Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Muharrem Ayı’nın 10. Günü olarak kabul edilen Aşure Günü’nde geçmişte yaşanan acıların bugün hâlâ yürekleri kanattığını belirterek,  artık geçmişte yaşanan bu hadiselerin art niyetli bir şekilde kardeşliğimize yönelik olarak kullanılmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
"PEYGAMBERİMİZİN ÖNEMSEDİĞİ BİR GÜNDÜR"
 
Konuşmasına Kur'andan ayet okuyarak başmayan Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise yaptığı konuşmada,”Aşure’nin İslami açıdan önemi büyüktür. Birincisi Nuh’un gemisinin karaya oturduğu gün, gemide bulunan tüm erzaklar birbirine katılarak bir kutlama yapılmıştır. Peygamberimizin önemsediği bir gündür. Yine Muharrem ayının 10’ncu günüdür.  Yani 10’cu gün anlamına gelen Aşure gününde dökülen kanların  bugün artık birliğimizi simgelemesi açısından büyük önem taşımaktadır. Allah aramıza nifak sokanlara fırsat vermesin. “ ifadelerini kullandı.
 
Müftü Gül’ün yaptığı dua ile birlikte aşure dağıtımına geçildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız