SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'de Bahçe Yapana İşlem

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, sanayi arazisine kargas çıkıp ta projesini 5 yılda faaliyete geçiremeyenler ile arazinin yarısına kayısı ve elma bahçesi yapanlara işlem yapılacağını bildirdi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve işadamları ile birilikte 2. Organize Sanayi Bölgesinde toplantı yaptı.

Toplantını açılışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Şu anda sanayicileri ciddi anlamda rahatsız eden uygulama, hem elektrik ve çevre mühendisi bulundurma zorunluluğudur. bizim Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde hem çevre müdürlüğü ve elektrik mühendisi var. bu zorunluluğu biz Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olarak üzerimize alabilirsiz. Daha önce Bakanlar Kurulu Kararı gereği, tahsisi yapılan arazilerin 5 yıl içinde inşaatına başlanılması gerekiyordu. Başlanılmadığı takdirde arazi alınıp, başka yatırımcıya veriliyordu. Ancak şimdiki Bakanlar Kurulu kararı gereğince, eğer kargasını çıkıp, 5 yıl içinde faaliyete geçmemiş olan projelerin rayiçleri belirlenerek satın alınarak başka yatırımcılara verin deniliyor. Bu şekilde Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesinde 5-6 tane arazi var. Bu konuyla ilgili çalışma yapacağız. Tahsis edilen arazinin yüzde 50'sini üzerinin kapatılması gerekiyor. Arazi verilirken bu sözleşmede imzalanıyor. Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi olduğumuz için bu konuda hep toleranslı davrandık. Bazı arkadaşlarımız 50 dönem yer almış, 2 dönümünü kapatmış, 48 dönümüne kayısı ve elma bahçesi ekmiş. Bu böyle olmaz. Bu konuda da bir çalışmamız olacak" dedi.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği başkanı Muzaffer Erşan ise, sanayicilere elektrik mühendisi, çevre mühendisi bulundurma zorunluluğunu sanayicileri zor durumda bırakacağını, bu nedenle bunun Organize Sanayi Bölgesi müdürlüklerince yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Çalık ise, "Malatya'da 4 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Yatırımın artık merkezi ve bölgenin cazibe merkezi Malatya'dır. Malatya bölgede en fazla yatırımı alan ildir. Bundan dolayı TSO Başkanı ve sanayiciklerimize teşekkür ediyorum. Kurulan şirket sayısı yüzde 25, kurulan kooperatif sayısı yüzde 43 oranın artmıştır. Malatya'da Türkiye gibi krizden başarıyla çıkmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız