SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'de Elektrik Borçtan Kesildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:06:43
OSB'de Elektrik Borçtan Kesildi
A- A+ PAYLAŞ

2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) elektrik kesintisi nedeniyle üretim bir süre durdu. 120 civarında fabrikanın bulunduğu 2. OSB’nin, yaklaşık 20 firma borcunu zamanında ödemeyince fatura diğer fabrikalara da çıktı. Fabrika sahipleri “Borcunu ödemeyenlerin faturasını- ceremesini biz niye çekiyoruz? Devlet, alacağını bir dakikalık geçikmeyi bile cezai işleme sokarken, kendilerinden kaynaklanan nedenlerle oluşan zararımızı görmezden geliyor” diyerek yapılan elektrik kesintisini eleştirirken, TEDAŞ Yetkilileri “ 2. OSB’nin yaklaşık 900 bin lira borcu var. 15 gündür ödenmemiş. Sistem otomasyona tabi olduğu için otomatikman kesilmiş. Olayın farkına varınca elektriği hemen açtık.” diye konuştular.

2. OSB’de borçlarını ödemeyerek kesintiye neden olan fabrikalara Pazartesi gününe kadar süre tanındığı bildirildi.

2. Organize Sanayi Müdürü Vahap Erdem, “Biz 2. Organize Sanayi Bölgesi olarak AKSA’dan tek abone olarak elektrik ve doğalgaz alıyoruz. Bunun sanayiciye dağıtımını biz yapıyoruz. Dünkü olayda ise Organize Sanayi Bölgesi’nin AKSA’ya olan 860  bin TL borcu vardı. Bununda son ödeme tarihi 11 Eylül olduğundan, 15 günlük gecikmeden dolayı AKSA tamamen abonesi de biz olduğumuz için tek abone olduğumuz içinde şartelimizi indirdi. Bu tamamen borcu olan olmayan tüm sanayicilerimizi etkiledi. Belki bu kadar ses getirmesinin sebebi de buydu. Yani yaklaşık 120 tane sanayicimiz var. Bunlardan 15-20 tanesi aksatarak yatırıyordu. Ama bunlar geçmiş aylardan gelen aksaklıklarla birlikte, faturanın bu ay ödenmemesine neden oldu. Aslında çok radikal bir karar. Yani bu karar ile ilgili pek söylenecek bir şeyde söyleyemiyorum. Sonuçta 120 firma ve 7 bin insan var. Bizim firmalar da elektrik kesintisinin 5 yada 10 dakika bile olsa bu süre hiç önemli değil, makineye verdiği zarar, yatırımcıya verdiği zarar korkunç bir zarardır” diye konuştu.

  2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nde Malatya Valisi, Belediye Başkanı ve TSO’nun bulunduğu bir yönetim olduğunu söyleyen Erdem, “Nezaketen de olsa bir bilgi verilmesi gerekirdi. Daha öncede kesme ihbarnamesi geliyordu. Biz diğer fatura gelmeden borcu ödüyorduk. Tek abone olunduğu için bir sıkıntı yaşandı. Enerji 20 dakika sonra açıldı, ama keşke hiç yaşanmasaydı. Aklımıza gelecek olan son olaydı. Çünkü burada kolay yatırım yapılmıyor. Borcu olan tüm firmalara tebligat yaptık. Borcumuzu kısa sürede ödenecek” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız