SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'OSB'de İş Durmaya Başladı'

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Hasan Hüseyin Erkoç, ekonomik krizle ilgili olarak yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini belirterek “Küresel mali krizin Anadolu üzerindeki etkisi bu yıl daha da fazla hissedilecek. Organize Sanayi Bölgelerindeki iş adamlarımız iş durdurmaya başladı. İş alanında yaşanan bu sorunlar daha da üst boyuta çıkmadan yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor” dedi.

Hasan Hüseyin Erkoç, hafta sonu Sarı Kurdela Restoran’da yeni yönetim kurulunu basına tanıttı. 4 yeni ismin katıldığı Yönetim Kurulu’nda Mehmet Dursun, Hüseyin Çınar, Halil İbrahim Şireci, Selahattin Dağıstanlı, Sıdık Özdemir, Bülent Göçmez, Yalçın Geyik, Fatih Ilıcak, Mustafa Çekirdek ve Oğuzhan Ata Sadıkoğlu yer alırken, 73 kişilik meclise yine 33 yeni ismin katıldığı açıklandı.

Tanıtım toplantısında konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, küresel mali krizin etkilerine değindi. 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın uzatılmasına ek olarak hükümetin, bölgesel ve proje bazlı yeni bir teşvik yasası hazırlığı içinde olduğunu hatırlatan Erkoç, “Ancak mali krizin etkileri Andolu’da 2009 yılında daha ağır bir biçimde etkilenecek. Teşvik yasalarına ek olarak yetkililerin bir an önce acil tedbirleri alıp bunları hayata geçirmesi gerekiyor” dedi.

Dünyada yaşanan mali kriz ile ilgili olarak 39 ülkenin gerekli tedbirleri aldığını söyleyen Erkoç, “Ancak ülkemizde ekonomik anlamda hala güven bunalımı var. Bu da psikolojik birbaskı yaratıyor. Bir an önce bu tedbirleri almamız gerekiyor. İç piyasada ciddi daralma söz konusu. Tedbirler alınırsa yatırımcılarımız üzerlerindeki psikolojik baskıyı atıp rahatlayacaklar” diye konuştu.

Erkoç ayrıca, çıkarılan sicil affının da piyasaları rahatlatacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız