SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"OSB'de İşçi Sıkıntısı Çekiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:50:17
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), meclis toplantısını gerçekleştirdi. 
 
Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya’da tekstil sektöründe kadın işçi sıkıntısı bulunduğunu kaydederek, bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla İŞKUR ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak, organize sanayi fabrikalarına işçi yönlendireceklerini ifade etti.
 
Erkoç, Malatya’da İŞKUR’a kayıtlı 26 bin işsiz bulunduğunu belirterek, "Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 8,5’lara düştü. Ama Malatya’da hala İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 26 bin civarında. Oysa organize sanayi bölgelerinde bu anlamda ciddi işçi sıkıntısı da çekiyoruz. Özellikle tekstil sektöründe kadın istihdamında ciddi anlamda sıkıntı var. Bu kapsamda önümüzdeki hafta içerisinde İŞKUR ile birlikte mahalle muhtarları ve köy muhtarları da dahil bir toplantı yapılacak. İstihdamı artırıcı ihtiyaç sahibi kişilerin tespit edilip İŞKUR vasıtası ile fabrikalara yönlendirmesi yapılacak. Şu anda kalifiye işçi noktasında, düz işçi noktasında da bir tarafta işsizimiz var diyoruz ama bir tarafta da tekstil sektöründe ciddi anlamda işçi sıkıntısı söz konusu" diye konuştu.
 
"THY'NİN KAYISI İKRAMINA BAŞLAYACAK OLMASI MALATYA İÇİN SEVİNDİRİCİDİR"
Erkoç, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan anlaşma gereği THY’nin uçuşlarında kayısı ikramında bulunacağını kaydederek, "Malatya Tanıtım Günleri için İstanbul’da idik. Orada çok hayırlı bir iş daha Malatya adına yapılmış oldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu’da Malatya günlerine katıldı. Yıllardır, 'THY neden uçuşlarında kayısı ikramı yapmıyor' diye her Malatyalının haklı olarak gündeme taşımış olduğu bu sorun nihayet çözülmüş oldu. THY, 200 noktaya uçuş yapıyor. Tahmin ediyorum önümüzdeki haftadan itibaren 200 noktaya yaptığı uçuşlarında kayısı ikramına başlayacak. Bu Malatya için sevindirici bir olaydır. Tonaj olarak belki bir şey ifade etmiyor ama tanıtım anlamında Malatya'nın o leziz kayısısını dünyanın her köşesine ikram etmiş olacağız" dedi.
 
"MALATYA TANITIM GÜNLERİ'NİN İÇERİĞİNİ BİRAZ DAHA DOLDURMAK GEREKİYOR"
Malatya Tanıtım Günleri ile ilgili bir değerlendirmede de bulunan Erkoç, "Malatya Tanıtım Günleri için İstanbul’da idik. Bu yıl dördüncüsü yapıldı. Bunu senede iki kez yerine bir kez yapıp, içeriğini biraz daha doldurmak gerektiğini belirttim. Malatya dışında yaşayan Malatyalılarımızın şehirle irtibatlarını kesmeme noktasında neler yapabiliriz? Ve yine Türk ekonomisine ciddi anlamda katma değer üreten değerli işadamlarımız var. Bu işadamlarımızı Malatya ile nasıl iç içe getirebiliriz? Nasıl onlardan faydalanabiliriz? Bunları konuşmak gerekiyor" ifadelerine yer verdi.
 
TSO binası inşaatıyla ilgili meclis üyelerine bilgiler veren Erkoç, "Ağustos ayı hak edişini imzaladık. 360 bin liralık bir hak ediş. Yüklenici firma ile görüştük ve sürecin hızlandırılması konusunda ifadelerde bulunduk. Zaten biz protokol gereği de tedbirlerimizi aldık. Şu anda inşaatımızın ince işi yüzde 20’ler civarında. Ama iş hızlı bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız