SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'de Taahhüdünü Yerine Getirmeyenin Tahsisi İptal

0
Güncellendi - 2017-02-23 02:35:43
OSB'de Taahhüdünü Yerine Getirmeyenin Tahsisi İptal
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Merkez 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Toprak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Diri ve Malatya Merkez 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar’da yer aldı.

Toplantıda Malatya Merkez 1. Organize Sanayi Bölgesi tevsi 1.etap alanında daha önce arsa tahsis edilmiş ancak halen yatırımı başlamayan firmalarla tek tek karşılıklı istişarede bulunuldu.

Altyapısı hazır hale getirilmiş bahse konu bu parsellerde yatırımcıların yatırımlarına en kısa süre içerisinde başlamaları konusunda görüş bildirilerek firmaların proje ve yatırım dosyaları ile birlikte yatırım programlarını en kısa süre içerisinde tamamlayacaklarına dair taahhütlerini teslim etmeleri istendi.

Verilen süre içerisinde istenilen yatırım dosyalarını teslim etmeyen ve taahhütlerini yerine getirmeyen yatırımcıların tahsislerinin karşılıksız olarak feshedilmesine karar verilirken bu parsellerin hükümetin açıklamış olduğu Cazibe Merkezi Programı kapsamında değerlendirilmesine karar verildi.

Vali Toprak; toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, "Bu gün toplantıda alınan kararlar doğrultusunda hem mevcut yatırımcıları yatırıma hızlı bir şekilde teşvik etmenin yolu açılmış olacak, hem de cazibe merkezi programı kapsamında ihtiyaç duyulan parsellerin kazandırılması sağlanacaktır.

Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin açıklamış olduğu ekonomik seferberlik programına katkıda bulunulurken Malatya ilimizin hak etmiş olduğu nihai hedeflere ulaşılması da sağlanmış olacaktır.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • KAMIL (7 yıl önce)
    Batan batana osb de yarisi batmış sizin neyin derdindesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (7 yıl önce)
    Hala taahhütünü yerine getirmemiş olanlar varsa hiç beklenmeden fesih edilmeli- ki orayı yıllardır elinde tutanlar siyaseti sokup işi uzatmasınlar. İşsizlik hat safhada beyefendiler beklemede. Yazık MALATYAMIZA..bu tür zihniyet sahipleri ile ilerleme olmaz......
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    Ada ada parsel parsel yayınlayın bakalım nereyi kim yapmış kim yapmamış.Bu kaçıncı açıklamanız alacağız iptal edeceğiz diyorsunuz y gerisi kiraz bahçesi.Ben birinden bahsedeyim. Kaç parseli var kaçını kiraya vermiş kendisi ne iş yapıyor bulun bakalım.Yazı ayıp günah milletin aklı ile alay etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Bulmaca gibi bir açıklama 1.OSB arsa vardı da bizim haberimiz niye olmadı. Bu arsalar ne zaman tahsis edildi.İptal edilen tahsis edilen arsa kaç tane büyüklük m2 ne kadar belli değil. Yatırımcılara OSB de yer yok diyorlardı demek ki el altından tahsisler yapılmış Bu şehirde sanayi neden gelişmiyor işin aslı belli oluyor.
    0
    0
    Yanıtla