SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'de Yüksek Okul İçin Tahsis

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:20:45
OSB'de Yüksek Okul İçin Tahsis
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İnönü Üniversitesi’nin meslek yüksek okulu (MYO) açması için Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 dönümlük alanın tahsis edildiğini belirtti. 

TSO Başkanı Erkoç, Organize Sanayi Bölgesi’nde meslek yüksek okulunun açılması ile ilgili süreci hızlandırmak istediklerini belirterek, “Sayın Valimizin başkanlığında yapılan Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısında meslek yüksek okulunun yapılması projesinin öne alınmasını vurguladık ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 dönümlük bir alanı İnönü Üniversitesi’nin de talebini alarak 30 dönümlük alanı tahsis ettik. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü proje tadilat çalışmalarını başlattı ve Ankara’ya gönderdi. İnşallah en kısa sürede imar tadilat projesi de onaylandığı zaman 30 dönümlük alanı meslek yüksek okulu yapılması amacıyla İnönü Üniversitesi’ne vermiş olacağız” dedi.

“SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ İÇİN GÜZEL BİR ÖRNEK”

Erkoç, “Bu üniversite-sanayi işbirliğinin önemli bir adımı atıldı. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan meslek yüksek okulu ile sanayicinin ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilmesi konusunda ciddi bir eksikliği gidermiş olacak. Ayrıca yine 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde aynı sosyal donatı alanında İş Geliştirme Merkezi’ni Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB ortaklığı ile gerçekleştirdik. Yaklaşık 8 milyon TL tutarında bir proje ile önemli çalışmalar yapılacak ve burada sanayi fidanlığı oluşturacağız. Sanayiye adım atmak isteyen, kafasında iş düşüncesi olan müteşebbislere orada yer tahsis ederek, sanayiye çekmiş olacağız. Üniversitenin orada meslek yüksek okulunda değişik programlar açması ile de sanayi-üniversite işbirliğinin güzel bir örneğini sergilemiş olacağız. İhtiyaç duyulan alanlarda üniversitemiz orada gerekli olan alt yapıları oluşturacak. Malatya için bu durum önemli bir adımdır. Bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız