SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'ler Tam Kapasite Olsa..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:25:47
OSB'ler Tam Kapasite Olsa..
A- A+ PAYLAŞ

Toplam istihdam kapasitesi 25 bin olan Malatya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde halen 16 bin 588 işçi çalışıyor.

1.OSB’DE 3 BİN İŞÇİ

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde halen 131 tesis üretim yapıyor. 3 tesisin inşaat halinde olduğu, 11 fabrikanın ise atıl durumda bekletildiği 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin halen 10 bin işçi çalışıyor.  1. Organize Sanayi Bölgesi tam kapasite ile çalıştığı takdirde yaratacağı istihdam sayısı 13 bin olarak hesaplanıyor. Şu durumda 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin işçilik kontenjan yapılacak yatırımları bekliyor. 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde tesislerin yüzde 30’u tekstil, yüzde 26’sı gıda, yüzde 9’u plastik ve makine ve yüzde 35’i ise diğer sektörleri kapsıyor.

2.OSB’DE 5 BİN İŞÇİ

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde halen 121 işletme tamamlanarak üretime geçerken, 30 fabrikanın inşaatı devam ediyor. 1 işletme ise proje safhasında. 2. Organize Sanayi Bölgesindeki tüm yatırımların tamamlanması ile tam kapasitede 12 bin işçiye istihdam imkanı yaratılacak. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde halen 6 bin 588 işçi çalışıyor. Mevcut durumda 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin 412 işçi istihdamı yapılacak yatırımları bekliyor.  Bu bölgede fabrikaların yüzde 27’si tekstil, yüzde 43’ü gıda, yüzde 18’i plastik ve makine, yüzde 12’si ise diğer sektörleri kapsıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız