SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'lerdeki Son Durumu Anlattı

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ocak ayı sonunda büyük bir firmanın Malatya'da üretime başlayacağını söyledi. 
 
Malatya Organize Sanayi bölgelerinde 16 bin civarında işçinin çalıştığı belirten Erkoç, buralardaki son durumu değerlendirdi.
 
Erkoç konuşmasında,  " Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda kamuoyu haklı olarak buranın biran önce faaliyete geçirilmesini bekliyor. Kredi, altyapı ve prosedürlerinin tamamlanmasına çalışılıyor. Darende Belediye Başkanı ve Darendeli iş adamlarının katılımı ile Adana'da toplantı yapıp, Darendeli işadamlarını Darende organize sanayiye yatırım yapmalarını talep edeceğiz. " dedi. 
 
3. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgiler aktaran Erkoç, "Kaba inşaatı bitirilmeden organize sanayi bölgesinde tapu verilmiyor. 3. organize sanayi bölgesinde, bin 800 dönümde harita ve planlama çalışması yaptık. 55 parsel ürettik. 310 kişi müracat emişti. Önceliğe göre arsa tahsisi işlemine başladık. Altyapı proje ihalesini bitirdik. Yaklaşık bir ay önce ihale yaptık. Süresi 110 gün idi. Altyapı kredisine başvuracağız. 12 bin dönüm alanda da yeni parseller oluşturup, yeni tahsisler yapılacak. Süreç, kamuoyunun beklentisi doğrultusunda çok hızlı yürümeyebilir. Hızlandırmak için müteşebbis heyet olarak çabayı gösteriyoruz. 3.Organize Sanayi Bölgesi'nde attyapı kredisini bakanlıktan aldıktan sonra burada da çalışmalar başlayacak. 1.OSB 10 bin 500 kişi çalışıyor. 2. OSB'de bir yıl önce 3 bin 500 civarında olan işçi sayısının son yatırımların devreye girmesi ile şimdi 6 bin'e yaklaştı. Bu ayın sonuna doğru büyük bir firmamız üretime başlayacak. Bu ayın sonunda bin kişilik istihdam söz konusu.  İki organizede yaklaşık 16 bin kişilik istihdam mevcuttur. 2. organizedeki işletmeler günden güne artıyor. 2. Organize sanayi bölgesi tamalanınca burada 12 bin kişi istihdam edilmiş olacaktır" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız