SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''OSB'lere Güç ve Dinamizm Verildi''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, yeni çıkan yasayla Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verme yetkisi belediyelerden alınarak Organize Sanayi Bölgeleri'ne verilmesinin iyi olduğunu belirtti.

MTSO Başkanı Fındıklı, yeni yasayla OSB'ler de iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verme yetkisinin belediyelerden alınarak OSB'lere verilmesini değerlendirdi. Fındıklı, hükümetin yaptığı çalışmalar ile OSB'lere büyük güç ve dinamizm verildiğini söyledi. Uzun zamandır beklenen ve OSB'leri çok yakından ilgilendiren belediyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen kanun tasarısı ve 4562 sayılı OSB kanununda yapılan değişiklik ile aynı kanunla verilen ruhsatlandırma yetkisine, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verme yetkisi de ilave edildiğini bildiren Fındıklı, OSB'ler adına yapılan bu değişikliklerin sanayici adına son derece sevindirici olduğunu kaydetti.

Fındıklı, "Tüm altyapılarını kendi kuran, arıtma tesisleri başta olmak üzere çevre yatırımlarını yapan ve işleten, enerji - su - doğal gaz gibi dağıtım hizmetlerini veren Organize Sanayi Bölgeleri'nde, tüzel kişilikleri tarafından yapılabilecek denetim ve belgelendirme işlemlerinin bir kısmı değişik kurumlar tarafından verilmekte ve bu da her işinin çözümünü OSB içinde bulmak isteyen sanayicileri zorlamaktaydı.

Odamızın ısrarlı talepleri ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın uygun görüşleri sonunda 03.07.2005 günü TBMM Genel Kurulu'nda 'Belediyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen kanuna eklenen bir fıkra ile OSB'lerde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının OSB'ler tarafından verilmesi yetkisi sağlanmış oldu. Bu ve benzeri yetkilerin kullandırılması ile OSB'ler çok daha cazip hale gelmiştir" dedi.
Sanayicinin zaman ve para kaybetmeden işlerini halletmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Fındıklı, Ticaret ve Sanayi Odası olarak sanayileşmenin Organize Sanayi Bölgeleri içinde gerçekleştirilerek, altyapısı tam ve uygun alanlarda gelişmesini hedef aldıklarını, bölgesel kalkınmanın OSB'lerle olacağına inandıklarını ifade edip, "Bölgesel kalkınma ancak Organize Sanayi Bölgeleri ile olur" şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız