SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''OSB'nin Oraya Yapılmalı''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, "Mevcut devlet hastanelerinin yerinde hizmetini sürdürerek, yeni yapılacak hastane şeker arazisine değil de organize sanayi bölgesine yapılmalıdır" dedi.

Şeker Fabrikası arazisine Devlet Hastanesi'nin yapılmasının planlanması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada buraya yapılmasına karşı çıkan Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, "Aylardır Malatya'nın kamuoyunu gündeminde yerini koruyan Şeker Fabrikası arazisinin kullanılımı tartışması insanları tüm Malatyalıları rahatsız ettiği bir aşikardır. Sayın milletvekillerimiz neyin kavgasını yapıyorlar anlamış değiliz. Kamuoyunun önünde yapılan bu tartışmalar insanları yanlış düşündürmeye yöneltiyor. Kimler rant peşinde diye acaba bu arazi üzerinde birileri birilerine söz verip rantlar mı elde edilmeye çalışılıyor diye düşünmemek elde değil" ifadelerini kullandı.

"Malatya için yapılması gereken bir hastahane var. 2 adet hastahane yıkılıyor da bir tane hastahane yapılmak isteniyor. Eski hastahaneler yerlerinde kalsa da yeni hastahaneyi başka bir yere yapılsa kim bundan ne zarar görür bunu anlamış değilim. Malatya'da yaşayanlar ve mesleğimizi icraa eden arkadaşlarımızın çoğunluğunun ve bizim görüşümüz, iki hastahanenin yıkılıp tek bir hastahane yapılması uygun olmadığıdır. Söz konusu projenin Malatya trafiğini daha da keşmeşeye döndüreceğidir"diyen Özgül, açıklamasında daha sonra şunları belirtti: "Halbuki madem milletvekillerimiz Sağlık Bakanı'ndan hastahane sözünü almışlar. O zaman şehri açmak için Malatya'nın geleceğini rahatlatmak istiyorlarsa bu yapılacak hastahaneyi Beylerderesi'nin karşı tarafına yani Organize Sanayi tarafına yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Çünkü doğu da Turgut Özal Tıp Merkezi var. Biraz daha gelinirse Malatya Devlet Hastahanesi, çarşıya doğru ilerliyorsun Sıtmapınarı'na kadar nereye baksan özel hastahane. Batıya doğru ilerle yine Beydağı Devlet Hastahanesi var. Ama oradan sonra hastahane yok. Halbuki Organize Sanayi'nin karşısına yapılacak bir hastahane Malatya'yı batıya doğru dahada açacağını düşünmekteyiz".

Şeker fabrikası arazisinin imara açılıp konut yapılması ve çevre düzenlenmesi ile yeşil alanların bol olan bir imar uygulaması daha mantıklı olacağını düşündüklerini bildiren Ali Özgül, "Çünkü ilimizde imarlı arsa sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu söz konusu arazi Malatya'nın imarlı arsa sıkıntısını bir nebze azaltacağını düşünmekteyim" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız