SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'ye Meslek Yüksek Okulu Kuruluyor

0
Güncellendi - 2016-07-19 05:49:43
OSB'ye Meslek Yüksek Okulu Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Sanayicinin istediği ara eleman yetiştirmek üzere Malatya İkinci Organize Sanayi Bölgesi’ne Meslek Yüksek Okulu kurulması için İnönü Üniversitesi’ne 30 dönümlük arsa tahsisi yapıldı.  2017 yılında yatırım programına alınması planlanan okulun bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması talimatı veren Vali Mustafa Toprak,  projenin hızlandırılması talimatı verdi.

İl Koordinasyon Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde yapılan toplantısında İnönü Üniversitesi’nin yatırım ve projeleri hakkında Yapı Dairesi Başkanı tarafından bilgi verildikten sonra söz alan 2. OSB Müdürü Vahap Erdem tarafından “Yaklaşık 5 ay önce İnönü Üniversitesi’ne Organize’nin hemen girişinde 31 dönümlük bir arsayı ücretsiz olarak Teknik ve Endüstri Meslek Yüksekokulu binası yapımı için tahsis etmiştik.  Söz konusu proje hangi aşamada?” diye sordu.

Erdem’e yanıt veren Yapı Dairesi Başkanı Abuzer Kalkan “Projeyi, 2017 yılı içerisinde Bakanlığa sunacaklar” dedi.

Söz konusu soru ve cevabın ardından konuşan Vali Mustafa Toprak, projenin önemli olduğunu ifade ederek, hızlandırılması talimatı verdi. Vali Toprak “Projeyi devreye koymak için elbirliği ile uğraşılması gerek. Ek programa alınması için üniversiteden girişimler bekliyoruz. Konu çok önemli olduğu için 2017’yılına bırakılmamalı” dedi.

OSB ‘de kurulan meslek lisesinin 350 öğrenci ile eğitime başladığını, bu sayının şimdilerde bin 150’Ye ulaştığını söyleyerek,  liseden mezun olan öğrencilerin yüksekokula devam etmesi ve sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması içi bu projenin bir an önce hayata geçmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

bso

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız