SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oscar Heykeli DiCaprio'nun...

0
Güncellendi - 2016-02-29 17:18:06
Oscar Heykeli DiCaprio'nun...
A- A+ PAYLAŞ

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen 88. Oscar Ödülleri, bu gece Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda sahiplerini buldu..

Gece, sunucu siyahi komedyen Chris Rock'ın 2016 Oscar adayları arasında siyahi adayın bulunmamasına ilişkin yaptığı esprilerle başladı.

Törenin ilk ödülünü "En İyi Özgün Senaryo" dalında "Spotlight" filminin senaryosuyla Josh Singer ve Tom McCarthy kazanırken, "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü Alicia Vikander, "The Danish Girl" (Danimarkalı Kız) filmindeki rolüyle aldı.

Toplam 10 dalda Oscar adayı gösterilen "Mad Max: Fury Road" (Mad Max: Öfkeli Yollar), "En İyi Kostüm Tasarımı", "En İyi Yapım Tasarımı", "En İyi Makyaj", "En İyi Kurgu", "En İyi Ses Kurgusu" ve "En İyi Ses Miksajı" olmak üzere 6 dalda Oscar ödülü aldı.

MEKSİKALI YÖNETMEN INARRITU'NUN BAŞARISI

Geçen yıl "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" ödüllerini alan Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu, bu yıl da "The Revenant" (Diriliş) filmiyle "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanarak, John Ford ve Joseph L. Mankiewicz'dan sonra ödülü üst üste kazanan üçüncü kişi oldu.

LEO'NUN İLK OSCAR ÖDÜLÜ

Leonardo DiCaprio, "Diriliş" filmindeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüyle birlikte kariyerindeki ilk Oscar'ını kazandı. Gecede "En İyi Kadın Oyuncu" dalında ödülün sahibi ise Brie Larson oldu.

KONUŞMASI BİLE FARKLIYDI

Gecenin en çok konuşulan konusu ise Leonardo DiCaprio'ın yıllarca tam uzanacakken kaçırdığı Oscar heykeline sonunda kavuşması oldu.

42 yaşındaki DiCaprio, sadece bu özelliğiyle değil ödülünü alırken yaptığı konuşmayla da tarihe geçecek gibi görünüyor.

Aktör, genellikle Oscar heykeli kazandığında gözyaşları içinde teşekkür edenler kervanına katılmadı. DiCaprio, duyarlı olduğu çevre ve iklim değişikliği konularını da konuşmasında gündeme getirdi.

Leonardo DiCaprio'nun teşekkür konuşması şöyle: "Diriliş, bir adamın doğaya karşı mücadelesini konu alıyor. 2015 dünyanın geçirdiği en sıcak yıldı. Film çekerken kar bulabilmek için gezegenin en güney kısmına gitmek zorunda kaldık. İklim değişikliği gerçek, şu anda yaşanıyor. Tüm türlerin karşısındaki en büyük tehdit. Birlikte çalışmalı ve büyük firmalar için değil tüm insanlık, yerliler ve bu değişiklikten en çok etkilenen milyarlarca insan için konuşan liderlere destek vermeliyiz. Çocuklarımızın çocukları için, sesi hırs politikası tarafından boğulmuş olanlar için. Bu muhteşem ödül için hepinize teşekkür ediyorum."

Leonardo DiCaprio, daha önce de beş kez Oscar ödülüne aday gösterilmiş ancak her seferinde törenden eli boş dönmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız