SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Osman Bey de Atatürk de..'

A- A+ PAYLAŞ

Gaziler Günü nedeniyle Malatya'da iki ayrı kutlama töreni yapıldı.

Gaziler Günü nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir tarafından anıta çelenk konuldu.

Gaziler Günü nedeniyle ikinci tören İl Genel Meclisi Salonu'nda yapıldı. Törene, Vali Vekili İnci Sezer Becel, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Özkaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş ile birlikte askeri erkan ve kamu yöneticileri katıldılar.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir ''Türk milleti tarih boyunca kahramanlık destanı yazan gazisine sahip çıkmıştır. Çünkü geçmişine sahip çıkmayan milletler geleceğine de sahip çıkamaz. Bu değerler ülkemizde fazlasıyla mevcuttur. Bizler dün olduğu gibi bugün de aynı inançla vatanın bölünmez bütünlüğüne, onun koruyucusu Türk Silahlı Kuvvetlerine, geleceğimizin teminatı gençlerimize, her kademede yüreği vatan aşkıyla yanan çocuklarımıza sahibiz. Bu nedenle hepimiz, kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız" dedi.

Tören de ''Türklerde Gazilik Anlayışı ve Gazilik'' konulu bir konferans veren İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Yazıcı, "İslam dininden önce Göktanrı dinine inanan Türklerde, ahiret inancı vardı. Türklerde vatan anlayışı önemliydi. Ekip biçtikleri, üzerinde yaşadıkları toprakları vatan olarak görüyorlardı. Bu anlayış İslam'dan sonra da güçlenerek devam etti. Ahiret inancı da gaza ve gaziliği daha çok önemsemelerini sağlamıştır. Osmanlı
Devleti'nin kurucusu Osman Bey gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de unvanı gazi idi. Atatürk, gazilik unvanını çok sever, bütün imzalarında kullanırdı'' şeklinde konuştu.

2. Ordu Garnizon Komutanlığı'nda görevli Kurmay Binbaşı Murat Sekizkardeş'de törendeki konuşmasında uluslararası toplumda bağımsız bir şekilde onurla yaşayan Türkiye'nin bu durumunu gazilerine ve şehitlerine borçlu olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız