SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Osmanlı Başkentleri Gezisi Yaptılar

0
Güncellendi - 2016-05-09 01:12:43
Osmanlı Başkentleri Gezisi Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün SODES kapsamında yürüttüğü, Malatya Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Yeteneğimle Varım Projesi çerçevesinde “Osmanlı Başkentleri Gezisi” yapıldı.

TEOG Sınavında Başarılı Olanlar Katıldı

İstanbul, Edirne, Çanakkale ve Bursa illerini kapsayan bu geziye maddi durumu iyi olmayan ve TEOG sınavında başarılı olmuş öğrenciler katıldı. Gezi boyunca danışman öğretmenler öğrencilere eşlik etti.

5 gün süren gezinin ilk durağı olan İstanbul’da, öğrenciler Panorama 1453 Tarih Müzesi, Miniatürk, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Eyüp Sultan Camii, Gülhane Parkı ve Tahtakale’yi gezdiler. Yaptıkları boğaz turuyla denizin ve boğazın muhteşem güzelliklerinin tadını çıkaran grup İstanbul’daki turundan sonra Edirne’ye geçip burada kent müzesini gezdi. Selimiye Camii’ne hayran kalan öğrenciler daha sonra Selimiye Arastasında bol bol alışveriş yaptılar. Turun bir sonraki durağı olan Çanakkale’de şehitlikler gezilerek, dualar okunda. Burada öğrenciler, Ülkemizin nasıl zor günler geçirdiğine bir kez daha şahit oldular. Şehitlik ziyaretlerinin ardından Çanakkale merkezi gezen öğrenciler Aynalı Çarşı’da da sevdiklerine çeşitli hediyeler aldıktan sonra Bursa’ya hareket ettiler. Bursa’da Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Koza Han, Ulu Camii, Tophane, Osman ve Orhan Gazi Türbeleri gezilip, Osmanlı Devletinin yerleştiği ilk köylerden biri olan Cumalıkızık Köyü ziyaret edildi. Onlarca yıldır doğal yapısını koruyan Cumalıkızık Köyü’ne hayran kalan çocuklar daha sonra Malatya’ya doğru yola koyuldular.

Gezi katılımcılarından Yazıhan Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencisi Eren Baran bir haftalık zaman zarfı içerisinde birçok yer gezdiklerini, çok eğlendiklerini ve yeni yerler keşfetmeyle birlikte yeni şeyler de öğrendiklerini söyledi. Tarih kitaplarından öğrendikleri birçok yeri görme imkanı yakaladığı için şanslı olduğunu belirten Baran, kendilerine bu imkanı sağlayan SODES yetkililerine, Malatya Valiliğine ve Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Bülten

Pano01n

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız