SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt'

0
Güncellendi - 2017-08-07 21:09:52
'Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt ilçesinde geçmiş yıllarda yaşanan olaylar, insanların iktisadi ve sosyal yaşamları, yönetim biçimleri, alınan kararlar ve gündelik yaşamı belgeleriyle anlatan “Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt” kitabı hazırladıklarını söyledi.

ŞAHİN, “ÖNEMLİ BİR ESERİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Tarihe bağlı kalmanın ve tarihi en iyi şekilde öğrenmenin toplumların gelecek yaşamlarına ciddi katkısı olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Tarihini yeterince bilmeyen toplumlar geleceği çok net göremez.İnsanlar geçmişleriyle ne kadar sağlam bağlantılar kurarsa o denli gelişir, büyür ve millet olma hüviyetine ulaşabiliyorlar. Yeşilyurt Belediyesi olarak kültürel belediyecilik hizmetlerimiz noktasında önemli bir çalışmayı hemşerilerimize ulaştırmanın ayrı bir gururunu yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla ‘Osmanlı Arşivlerinde Yeşilyurt’ başlığı altında başlattığımız geniş kapsamlı çalışmalar, araştırmalar ve görüşmeler neticesinde “Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt” isimli kitabımızı tamamlayarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. 394 sayfadan oluşan kitabın hazırlık aşaması yaklaşık 6 ay sürerken, çalışmalar alanında bilgili, donanımlı ve tecrübeli değerli araştırmacılar tarafından titizlikle sürdürüldü.  Şu anda yaşadığımız topraklarda geçmiş yıllarda yaşanan olaylar, alınan kararlar, gelenekler, görenekler, örf ve adetler başta olmak üzere insanların iktisadi ve sosyal yaşamları, yönetim biçimleri ve yazışmaları bu kitaptaki resmi belgelerde yer almaktadır. Kitabımız gelecek nesillere bırakılacak önemli bir kültürel eserdir. Her sayfası ayrı bir önemi ve değeri barındıran, içeriği ve baskısıyla farklı bir kaliteye sahip kitabımızı kamu ve kuruluşlarımız başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştıracağız. Çok farklı bilgilerin ve belgelerin yer verildiği kitabın hazırlık aşamasında desteklerini esirgemeyen İnönü Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim Fahimi Aydın ile İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zeki İzgöer hocalarımız olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ve Basın Yayın Müdürlüğümüz ile emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız