SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Osmanlı Mimarisinde Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Show TV'de geçtiğimiz yıl yayınlana Korolar Çarpışıyor Yarışmasına Malatya Korosu'nda katılarak Malatya'ya bir okulun yapılması ödülünü kazandıran gençler, Vali Ulvi Saran'ı ziyaret ederek, okulun yapılacak olmasından dolayı verilen katkı için teşekkür ettiler.

Korolar Çarpışıyor Yarışmasında Malatya Korosunda yer alan gençler Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım ile birlikte Vali Ulvi Saran'ı ziyaret ederek, yarışma için vaat edilen okulun yapılacak olması nedeniyle teşekkür ettiler.

Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, "Yarışma için bir ödül konulmuştu. Ancak bu okul ile ilgili olarak aradan geçen 1 yıllık sürece karşın televizyon ve yarışma şirketi tarafından tek bir kelime konuşma yapılmadı. Sizin göreve başlamanızın ardından olaya müdahale ettiğinizi biliyoruz. Sizin girişimleriniz sonucunda okulun yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduk. Verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz" dedi.

Vali Saran da "Malatya'da göreve hemen başlamadan önce bu yarışma yapılmıştı bende bir kaç programını takip etmiştim. Ekranlarda verilen söz bağlayıcı olmalıdır. Televizyon şirketi böyle bir vaatlerinin olmadığını söylese bile ekrandan söylenen sözün bağlayıcı olması gerekir ve yerine getirilmesi lazım. Televizyon şirketini Malatya'ya davet ettik, konuyla ilgili olarak RTÜK nezdinde girişimlerde bulundu. Televizyon şirketi yöneticileri Malatya'ya ilk geldiklerinden sonra geçen sürede bir sonuç alınamayınca biz tekrar devreye girdik ve televizyonun genel müdürü Malatya'ya gelerek protokol imzaladık. Okul yapılacak. Okulun projesi Osmanlı mimarisi tarzında olacak. Malatya kamuoyu, Malatya'daki yerel televizyon, gazete ve internet sitelerine de olayı sonuna kadar takip ettikleri için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Saran, okulun temelinin yakında atılacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız