SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Osmanlı Sanatları Sergisi

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da yeni faaliyete geçen Geleneksel Osmanlı Sanatları Eğitim Derneği (GOS-DER) tarafından düzenlenen "Geleneksel Osmanlı Sanatları Sergisi" açıldı. 
 
Malatyapark AVM'daki serginin açılış törenine Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatyapark AVM Genel Müdürü Ali Günacar ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Açılışta konuşan GOS-DER Başkanı ve ebru sanatçısı Turgut Çekmegelioğlu, amaçlarının unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşatmak olduğunu söyleyerek, "Geleneksel sanatlarımız bugün ikinci bir sorunla karşı karşıyadır. Özgün, yenilik adı altında sanatın doğasına uygun olmayan malzemelerle yeni şekiller verilerek ata sanatlarımız özelliklerini kaybetme sıkıntısını yaşamaktadır. Her sanatçı istediği şekilde çalışma özgürlüğüne sahiptir. Ancak yenilik adı altında, o sanatın özüne verilen zararın farkında olmuyorlar mı?" dedi. 
 
Malatyapark AVM Genel Müdürü Ali Günacar ise, "Biz sivil toplum kuruluşlarımızın emrinde olan bir kurumuz. Malatyapark, Malatyalıların kendi öz değeridir. Öz değeri ile ecdadımızdan gelen mirası burada birleştirmiş oluyoruz. Bize bu fırsatı verdiği için GOS-DER'e teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu da, "Son 2 yıl içerisinde Malatya Belediyesi olarak yaptığımız kültürel ve sosyal çalışmalar ile sanat merkezimizde yaklaşık 17 dalda eğitim veriyoruz. Geleneksel sanatlarımız, ihmal edilmemesi gereken bir alan. Bu tür sivil inisiyatiflere her zaman ihtiyacımız olacaktır" dedi. 
 
Açılışın ardından davetliler, sergide yer alan eserleri inceleyerek, bilgi aldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız