SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Osmanlıca Kursu Sona Erdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:15
Osmanlıca Kursu Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliği ile düzenlenen Osmanlıca Dil Kursu’nu tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Vasip Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım ile davetlilerin katıldığı törende Hayrat Vakfı Şubesi ile Malatya Halk Eğitim Müdürlüğünün ortak Osmanlıca Dil Kurs eğitimine Malatya’da 650 kişinin katıldığı ve bunlardan 300 kişinin sertifika almaya hak kazandığı belirtildi.

Hayrat Vakfı Malatya Şube Başkanı Murat Ağçıl, “Türkiye genelinde 400’e yakın merkezde 2 bin 800 kişilik Osmanlıca öğretici hocalarımız riyasetinde açtığımız kurslara 120 bin kişi müracaat etti. Kurslarımıza devam eden 80 bin kişi başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını, hem ferdi ve hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet,. Millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir. Lisanını ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir” dedi.

Vali Vasip Şahin ise “300 kişi Osmanlıcayı artık okuyup, yazabiliyor. İnşallah bu sayı çok daha artacak. Halk Eğitim Merkezi ile Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa yapmış olduğu bu güzel çalışma hem ulaştığı sayı itibariyle, hem de manası itibariyle ile çok daha önemli. Bin yıl okuyup, yazdığımız dili yeniden biz tekrar öğreniyoruz. O bin yıllık köprüyü yeniden kuruyoruz. Daha önce dedelerimizin, çok daha eskisi değil, hemen yanı başımızdaki nesil dedelerimizin yazdığı yazıları, konuştuğu lisanı tekrar yeniden öğrenmiş oluyoruz. Bu bin yıllık hazineyi, bin yıllık mirası yeniden bulmak gibidir” dedi.

Şahin, Osmanlıca teşekkür plaketi verdi.

Törende kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları teslim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız