SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Osmanlı'dan Beri Devam Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:36:24
A- A+ PAYLAŞ
 
Vakıflar Haftası dolayısı ile Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. 
 
Vakıf kurumunun Osmanlı’dan bugüne kadar kesintisiz hizmet veren bir kurum olduğunu söyleyen  Aktürk, “Vakıf kurumu, insan fıtratının her dönemine hitap eden bir kurum olarak ortaya çıkmıştır. Ecdadımızın bize vakfettiği vakıf gayrımenkulleri, tarihi eserler ve geleceğimizin turizm potansiyelini arttıracak kültür varlıklarımız bunların birer parçasıdır. Bunları geleceğe taşımak asli görevlerimiz arasındadır. 2003 yılından bu yana 3600 vakıf eserimizin onarım ve restorasyonu yapıldı. Vakıf gayrımenkullerin geleceğe taşınması ile ilgili olarak da sizlerin öncülüğünde, belediyelerimizin özverili çalışmaları ile vakıf eserleri çok iyi bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Malatya’da bunun örneklerini inşallah önümüzdeki günlerde yaşayacağız. 29. Vakıf Haftasının hepimize, ülkemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 
Başkan Çakır ise konuşmasında, "Medeniyetimize baktığımız zaman vakıfların öneminin çok büyük olduğunu görüyoruz.Vakıf, sosyal yardımlaşma ve dayanışma amacıyla kurulmuş, yetimleri, kimsesizleri gözeten; hayır sahiplerinin bağışlarını hizmete dönüştüren büyük bir kurum. Bugüne kadar gerçekten köprüler, hanlar, hamamlar, camiler, medreseler, yollar, okullar yapmış; bunları yapmakla kalmamış aynı zamanda gelecek nesillere nasıl aktarılabilir düşüncesinden hareketle bunların bakımını, onarımını da üstlenmiş” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız