SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Osmanlı'nın Son Dönemi Gibiydi!'

A- A+ PAYLAŞ

Toplantıya AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Başkanı Mustafa Şahin, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve parti yöneticileri katıldılar. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Şahin Kayaduman'ın da AKP toplantısına katılması dikkat çekti.

Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Mustafa Şahin, 2002 yılının milat olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, 2002 yılına kadar Türkiye’nin, Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde yakıştırılan “Hasta adam”a benzediğini, AKP’nin Türkiye’yi 2002 yılından bugüne kadar önemli bir noktaya taşıdığını ifade etti. Şahin, ayrıca “ 2002’ye kadar olan süreci 1. Cumhuriyet olarak adlandırıyoruz” diye konuştu.

İl Başkanı Şahin; özetle “2002 yılını milat olarak kabul ediyoruz. Biz bunu 1. Cumhuriyet olarak adlandırıyoruz. Türkiye 2002 yılına kadar Osmanlı İmparatorluğunun son dönemindeki hasta adama benziyordu. AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Türkiye’de çok önemli gelişmeler kaydetti. Toplumu kaynaştıracak projelerden biri olan Demokratik açılımı kararlılıkla uygulayan genel başkanımız ve Başbakanımız Tayip Erdoğan’a ve hükümete halkımızı teşekkür etmeli. Muhalefet demokratik açılımın gerçekleşmesini durumunda zarar görmekten korktuğu için açılıma karşı çıkıyor.” dedikten sonra konuşmasının son bölümünde “Bazı harici ve dahili bedhahlar ve derin güçler, Başbakanımızın bu kararlı duruşu karşısında top yekun karşı saldırıya geçtiler. Bizler, bu saldırıya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra yekvücut olacağız ve zafiyet göstermeyeceğiz, Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerine 6 milletvekilimizden hiç biri katılmadı. 2 vekilimiz Öznur Çalık ve İhsan Koca yurt dışında olduğu için katılamadılar. Bu bile bazı yayın ve basın organlarında yapılan yorumlarda eleştirildi. Milletvekillerimiz burada yoktu ama Ankara’da Türkiye’nin sorunları konusunda çalışıyorlardı. Bu tür eleştiriler bizim birlik ve dirliğimizi bozmaması lazım” diye konuştu,

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Bizi bu göreve getiren halkımıza ve partimize olan sorumluluğumuzun bilincinde olarak görevimizi sürdürüyoruz” diye başladığı konuşmasını “Göreve geldiğimizden bugüne kadar geçen süreçte ilk önce ekibimizi kurduk. Çünkü Belediyecilik ekip işidir. Ekibimizi iyi kurduktan sonra projelerimizi hayata geçirmeye başladık. İlk olarak “Çevre düzeni planı” ve hizmetlerin kaliteli-hızlı ve verimli olması için “ otomasyon sistemini” kurduk. Üçüncü olarak da Ulaşım master planını hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Kentimizin en önemli sorunlarından olan trafik sorunun çözümü için Kuzey Kuşak Yolu’nun Beydağı Devlet Hastanesi ile Hal Binası arasındaki 3.5 kilometrelik yolun kısa sürede bitireceğiz, Güney Kuşak çevre yolu projesini de hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Yağmur suyu drenaj kanalları projesine başladıklarını, Belediye'nin alt yapı hizmetlerini daha rahat yürütebilmesi için araç parkını da güçlendireceklerini, ulaşım birliğini sağlayacaklarını ve Malatya'da 265 yolcu dolmuşunun bulunduğunu ve bunların otobüse çevrilmesi ile ilgili çalışmanın sürdüğünü ve belediyenin de 10 tane yeni otobüs alacağını, Parkometre ile ilgili çalışmanın sürdüğünü belirten Çakır, Katılım Payı'nda yaptıkları indirim uygulaması ile birlikte Malatya Belediyesi'nin yaklaşık 8-10 milyon TL'lik bir kaynağa ulaştığını söyledi. Çakır, kentin batı girişindeki yol düzenleme çalışmasını ise Şubat 2010'da ihaleye çıkartılacağını hatırlattı.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'de Türkiye'de en önemli gündem maddesinin Demokratik Açılım olduğunu aktararak, "Bu ülkede yaşayan Alevi'si, Kürdü, Türkü, her ırka mensup insanın rahatlıkla yaşadığı, inandığı değerleri söyleyebildiği ve yaşayabildiği bir imkan verilmesi için Demokratik Açılım gerçekleştiriliyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sorun var mı? Var. Yasa ve kanunlarda değişiklik yapmadan önce bakış açımızı değiştirmeliyiz. Son yapılan kamuoyu yoklamalarında AK Parti düşüşte, CHP'nin ise yükselişte olduğu söyleniyor. AK Parti'nin oyu düşmüş deseler bile, Doğu'daki vatandaşımız, gerçek sorunlarının çözümü için kimin ilgilendiğini gördüler.

Devlet Şehit ailelerini istismar edenlerden daha milliyetçiyiz. Biz Türkiye'yiz. Biz Türkiye'yi kucaklıyoruz. Bu ülkenin artık rejit partilere ihtiyacı yoktur. En az MHP kadar milliyetçi, en az SP kadar muhafazakar ve en az CHP kadar sosyal demokratız" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'de "Başbakanımız ülkemizi artık işaret parmağına bakılır hale getirdi. Biz sorunlardan korkmayız. Biz eleştirilerden de korkmayız. Biz ne yapıyorsak, bu milletin birlik ve beraberliği için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2002 yılındaki manzara ile bugünkü Türkiye manzarasının bir birinden çok farklı olduğunu belirterek "Türkiye AK Parti iktidarı ile hem siyasi ve hem de ekonomik istikrara kavuştu. Milletimiz kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız. Etnik köken ayrımı yapmadık, yapmayacağız" dedi.

BM'nın Etiyopya'da düzenlediği toplantıya Türkiye'den giden heyete başkanlık ettiğini belirten Çalık, burada değişik ülkelerden gelen 500 milletvekilinin katıldığı toplantıda birde konuşma yaptığını aktardı.

Çalık, Malatya'dan ilk kez uçak ile direk hacı adaylarının kutsal topraklara götürülmesinden dolayı da mutlu olduğunu ifade etti.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız