SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Maçımızı Stadımızda Oynamak İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2017-08-03 16:50:46
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de ilk sezonunu yaşayacak olan Evkur Yeni Malatyaspor’un ligin ilk haftasında Osmanlıspor ile oynayacağı karşılaşmanın hangi statta oynanacağı konusu netlik kazanmadı. Yeni stadın yetiştirilmesi için çalışmalar devam ederken, her ihtimale karşın Malatya İnönü Stadı da hazır hale getiriliyor.

Ligin ilk haftasında Osmanlıspor ile Malatya’da karşı karşıya gelecek olan Evkur Yeni Malatyaspor’da, karşılaşmanın hangi statta oynanacağı konusu netlik kazanmadı. Yeni stadın ilk maça yetişmesinin zor olduğu ifade edilirken, kulüp başkanı Adil Gevrek’in ‘ilk maçımızı yeni statta oynamak istiyoruz’ açıklaması stadın yetişeceği yönündeki umutları yeşertti.

Evkur Yeni Malatyaspor’un kulüp başkanı Adil Gevrek, yeni stadın Malatya için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “İlk maçımızı yeni stadımızda oynamak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bittikten sonra stadın açılışına gelecekti. 5 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız, Malatya’ya gelerek stadımızın açılışını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, böyle bir stadı şehrimize kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu stat, Malatya’ya büyük bir prestij kazandırdı. Stat, Malatyaspor içinde büyük önem taşıyor. Osmanlıspor ile ligin ilk haftasındaki karşılaşmayı da bir aksilik olmazsa kendi stadımızda oynamak istiyoruz. Yeni stadın çim bakımı yapılıyor. Çim ile çalışmalarda sona gelindi. Ufak tefek eksiklikleri tamamlayıp, inşallah stadı da Cumhurbaşkanımızın açılışıyla ilk maçımızı sahamızda oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise stattaki eksiklerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: “Stat şuanda normal olarak bitmiş durumda. TOKİ projesini tamamladı ve Gençlik Spor’a devretti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçmiş yıllarda mevcut statlarda inceleme yaptığı zaman maça hazır olması için kısmen eksikler bulabiliyor. Eksiklikleri 15-20 gün içerisinde bitirecek şekilde bir çalışma başlattık. Çimler güçleniyor. 10 gün önce gittiğimizde çim yetersizdi ama iki gün önce gittiğimizde çimlerin toparlandığını, futbol oynanabilecek düzeye geldiğini gördük. 10-15 gün içerisinde çimlerde toparlanmış olacak. Netice itibariyle giriş yollarını da biz ilk maça kadar asfaltlamaları tamamlamış olacağız.”

TFF’DE STAT YERİ BELLİ DEĞİL

Süper Ligin ilk haftasındaki Evkur Yeni Malatyaspor-Osmanlıspor karşılaşmasının Malatya’da oynanacağı ifade edildi. Yeni stadın yetişmemesi halinde Malatya İnönü Stadı devreye girecek ve karşılaşma Malatya’da oynanacak.

2017-2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nn ilk haftasında 13 Ağustos Pazar günü 20.00’da oynanacağı açıklanan Evkur Yeni Malatyaspor-Osmanlıspor maçının seyircisiz oynanacağı açıklanırken, stat kısmı ise boş bırakıldı.

TFF tarafından yapılan açıklamada, “Stadyumu boş açıklanan maçların hangi statta oynanacağı daha sonra ilan edilecektir” denildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kamil (6 yıl önce)
    Bu zeminle bu stad da maç oynanmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (6 yıl önce)
    beceriden yoksun herifler bu yıl da İnönü de oynatın maçları bu şehirin anasını ağlattınız
    0
    0
    Yanıtla
  • emrah (6 yıl önce)
    Yav yeter artık atmayın su başlığı. İki güne bir ya Ahmet Çakır'ın ya da Adil Gevrek'in ağzından aynı başlığı atıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (6 yıl önce)
    Açılacak idi açılmayacak idi açılacak idi açılmayacak idi... Bir alemsiniz valla tam parodilik
    0
    0
    Yanıtla