SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'ÖSS Başarısına Ödül' Geçmedi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı son toplantısı yapıldı. İl genel meclisi salonunda düzenlenen toplantı Abdurrahman Atay başkanlığında yapıldı. Malatya'nın ÖSS başarısını artırmak ve öğrencileri teşvik için ödül verilmesi yolundaki teklif meclisin görevleri arasında olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Etüd Proje Müdürü Mehmet İşidoğru, kendi alanıyla ilgili 2008 yılı yatırım taslak programı hakkında bilgi verdi. İl Genel Meclisi'nin bazı üyeleri, 2007 yılında programına alınan özellikle asfalt programlarının hala gerçekleştirilmediğini dile getirdiler.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Etüd Proje Müdürü Mehmet İşidoğru, Türkiye'nin yüzde 50'ye yakınının kırsal alanda yaşaması nedeniyle kırsal alanların ihtiyaçlarının bitmeyeceğini ifade ederek, "Biz de istiyoruz ki, ilin en ücra köşesine kadar hizmet götürelim, ancak imkanlar belli. KÖYDES için bu yıl 150 milyon YTL istendi, verilen 32 milyon YTL'dir"dedi.

İl genel meclisi başkanı Abdurrahman Atay, KÖYDES'den 32,5 milyon YTL ayrıldı. 20 milyon YTL civarında ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesi vardı. Bu bütçe ile, acil ve zaruri olan yerlere öncelik tanıdık. 2008 için de aynı düşündeyiz"şeklinde konuştu.

Toplantıda, küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarının azalması da gündeme gelirken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Etüd Proje Müdürü Mehmet İşidoğru,"2008 için 73 sondaj programa alınması lazım. 2 sondaj makinamız var. 1'i Adıyaman'da hizmet veriyor. Bir sondaj makinasıyla bu kadar sondaj nasıl vurulacak, bilemiyorum. Bu konuya çözüm gerekiyor"dedi.

Bu arada, toplantıda meclis üyeleri önerge vererek Doğanşehir İlçesi Koldere Köyü'nün Yeşilyurt İlçesi'ne bağlanması konusunun görüşülmesi bir sonraki toplantıya bırakılırken, bazı meclis üyelerinin ÖSS'yi ilk 10 sırada kazanan öğrencilere ödül verilmesi konusu ise meclisin görevleri arasında olmaması nedeniyle gündeme alınmadı.

Arapgir İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Akşahin, Malatya'nın ÖSS'de geçen yıl başarıda 57.sırada bulunduğunu, oysaki komşu şehir Elazığ'ın 24. olduğunu hatırlatıp, "Bu ödül, öğrencileri kamçılamak amacıyla iyi olacaktı. Ancak takdir meclisindir"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız