SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖSS İçin Var, OKS İçin Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mahalli Çevre Kurulu, 18 Haziran'da yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) nedeniyle, sınava kadar olan sürede gürültüye sebep olacak her türlü faaliyeti izne bağladı. Kurul, sınav günü için de "gürültü" çıkaracak faaliyetlere yasak getirdi. Bu arada, 11 Haziran Pazar günü yapılacak OKS (Ortaöğretim Kurumları Sınavı) için ise, gürültü konusunda bir önlem alınmadığı ortaya çıktı. Yine 9 Haziran Cuma günü saat 16.50'de basına ulaştırılan "Mahalli Çevre Kurulu Kararları"nın, kurulun 31 Mayıs 2006 tarihli toplantısında alınmış olduğu da belirlendi.

ÖSS İÇİN ÖNLEM..
Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi başkanlığında toplanan Mahalli Çevre Kurulu'nun ÖSS ile ilgili "gürültü" önlemlerine ilişkin kararı şöyle:

"..Bilindiği üzere; Tüm Türkiye genelinde ve İlimizde 18 Haziran 2006 pazar günü öğrenci seçme sınavı yapılacaktır. Sınava girecek öğrencilerin başarılı olabilmeleri bedensel ve ruhsal anlamda sağlıklı olmalarına ve sessiz bir ortama bağlıdır. Gürültünün insan sağlığı üzerinde; fiziksel, fizyolojik, psikolojik ve performans etkileri bulunmakta olup, iş veriminin düşmesine ve konsantrasyon kaybına neden olmaktadır.

Bu bağlamda; öğrencilerin sınava hazırlanmaları sürecinde ve sınav tamamlanıncaya kadar halkımızın bu konuda duyarlı olması,açık alanda yapılacak olan düğün, gösteri, sesli tanıtım gibi gürültüye sebep olabilecek her türlü faaliyet için önceden valilikten izin alınması ve gerekmektedir.
İlimizde 18 Haziran 2006 Pazar günü sınava girecek olan öğrencilerin başarılı olabilmeleri için eğitim kurumlarının çevresinde;

1-Her ne şekilde olursa olsun işyerleri, konutlar ve merasim yerlerinden dışarıya taşacak biçimde ve etraftakileri rahatsız edecek şekilde gürültülü müzik çalınmaması,

2-Şoför ve sürücülerin havalı korna ya da gereksiz yere elektrikli korna çalmamaları, patlak egzozla trafikte seyretmemeleri ve yüksek sesle müzik çalmamaları,

3-İş makinalarının 17 Haziran 2006 Cumartesi günü saat 19.00 ‘dan 18 Haziran 2006 Pazar günü saat 15.00 ‘e kadar sınav mahallinin etrafında çalışmamaları ve yine bu saatler arasında inşaatlarda çalışma yapılmaması,

4-Tüp, su, sebze-meyve vb. gibi seyyar satış yapanların hoparlör ile satış yapmamaları,

5-Sınav mahallinde ikamet edenlerin ve bu mahalde bulunanların sınav süresince öğrencileri rahatsız edecek biçimde gürültü yapılmamasının uygun olacağına,

Mahalli Çevre Kurulu’nca alınan bu kararlara uymayan kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında;
a) 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili madde hükümleri,
b) Türk Ceza Kanunu’nun ilgili madde hükümleri,
c) 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili hükümleri,
d) 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun ilgili madde hükümleri,
e) 5393 sayılı Belediye Kanunu Hükümleri,
f) 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun hükümleri,gereğince cezai işlem yapılacağına,

Oy birliği ile karar verilmiştir."

OKS UNUTULDU MU?..
Öte yandan, 11 Haziran Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi, Malatya'da da; ilköğretim orta bölümü son sınıf öğrencilerinin, Anadolu ve Fen Liselerine giriş sınavı olan OKS yapılacak.

11 Haziran Pazar günü 10.00'da başlayacak ve 2.5 saat sürecek sınava Malatya'daki 26 okulda, toplam 8 bin 820 öğrenci girecek.

OKS için, sınavların yapılacağı bölgede gürültü kirliliğinin önlenmesi açısından herhangi bir yasaklamanın olduğuna dair resmi makamlardan açıklama gelmedi.

DERLEME: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız