SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖSS Malatya'da Sorunsuz Tamamlandı..

A- A+ PAYLAŞ

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Malatya'da da; merkez ve Yeşilyurt ilçesindeki 121 okulda gerçekleştirildi. ÖSYM İl Temsilcisi Prof.Dr. Mustafa Kılıç, sınavla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını açıkladı.

"SINAV VUKUATSIZ.."
ÖSS'ye, Malatya merkez, İnönü Üniversitesi Kampüsü ile Yeşilyurt ilçesindeki toplam 121 binada toplam 31 bin 025 kişinin katılma hakkının bulunduğu, sınava katılanların tam sayısının ilk etapta alınamamasına karşın, tamamına yakınının katılmış olduğu ifade edildi.

09.30'da başlayıp 12.30'a kadar süren sınavda 4 bin 472 kişinin görev aldığı belirtilirken, bu rakama güvenlik önlemine katkı sağlayan emniyet ve polisin dahil olmadığı kaydedildi.

ÖSYM İl Temsilcisi ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kılıç, sınavla ilgili olarak kendilerine herhangi bir sorunun ulaşmadığını, sınavın vukuatsız tamamlandığını bildirdi.

Sınavın yapıldığı binaların çevresinde veliler, sınavdaki çocuklarını merakla beklediler.

180 SORU SORULDU..
Türkiye genelinde 1 milyon 730 bin 850 adayın ter döktüğü sınavda adaylara Türkçe, tarih, coğrafya ve felsefeden oluşan sözel alan ile matematik, fizik, kimya ve biyolojiden oluşan sayısal alandan test usulü toplam 180 soru yöneltildi.

SINAVIN GEÇERLİ OLABİLMESİ İÇİN
Bir adayın sınavının geçerli sayılabilmesi için şu kurallara uymuş olması gerekiyor:

- Kopya alma-verme girişiminde bulunmaması, - Cevap kağıdına TC kimlik numarasını doğru kodlaması, - Kullandığı soru kitapçığının türünü cevap kağıdına doğru işaretlemesi, - Cevaplarını soru kitapçığına değil, cevap kağıdına işaretlemiş olması, - Soru kitapçığı, cevap kağıdı, 2005-ÖSS sınava giriş ve kimlik belgesi ile varsa diğer belgeleri eksiksiz olarak salon görevlilerine teslim etmesi, - Sınavla ilgili diğer kurallara uyması.

SONUÇLAR
ÖSS'ye giren adaylardan üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyenler ayrıca 26 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) katılacaklar. Bu adayların, 2005 Nisan ayında sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor.

Sınav sonuçları adaylara 2005 Temmuz ayının son haftası içinde duyurulacak. Sonuçlar, Sınav Sonuç Gazetesi, internet ve 900'lü telefon hatları aracılığıyla açıklanacak. Ayrıca adaylara da postayla bildirilecek.

Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans ve açıköğretim programlarını tercih edebilmeleri için adayların sayısal, sözel veya dil ağırlıklı puan türlerinin en az birinden 160, 4 ve daha fazla yıllık lisans programlarını tercih edebilmek için de en az 185 puan almaları gerekiyor.

KONTENJAN
ÖSS sonuçlarına göre, vakıf, KKTC ve yurtdışındaki üniversitelerin lisans programlarına 202 bin 379, özel yetenekle öğrenci alan programlara toplam 14 bin 752, ön lisans programlarına 194 bin 944 öğrenci alınacak.

Açıköğretim programlarında ise, puan barajını aşan tüm adaylar girebildiği için kontenjan bulunmuyor.

FOTOĞRAF: Sınavın yapıldığı okullardan Fatih İlköğretim'in bahçesinde bekleyen veliler ve sınavdan çıkan gençler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız