SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖSS 'Olaysız' Geçti

A- A+ PAYLAŞ

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da yapıldı. Sınavın Malatya'da olaysız geçtiği belirtildi. Malatya'da sınava 24 bin 045 kişinin girdiği belirtilirken E-Tipi Cezaevinde sınava girenlerin sayısının ise 20 olduğu öğrenildi.

ÖSS SONA ERDİ
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) gerçekleştirildi. Sınav 09.30’da başlayarak kesintisiz olarak 3 saat 15 dakika sürüp 12.45’de sona erdi. Bazı adaların sürenin bitiminden önce soruları yanıtlayıp sınav salonundan ayrıldıkları gözlenirken, çoğunluğun sınav bitiş saatini bekledikleri kaydedildi.

ÖSYM İl Temsilcisi Prof.Dr. Sadık Keleş’in verdiği bilgiye göre sınav sakin geçti. Keleş 24 bin 045 öğrencinin sınavı girdiğini belirtirken E-Tipi Cezaevi’nde de 20 mahkumun ÖSS’ye girdiğini kaydetti.

ÖSYM İl Temsilcisi Prof.Dr. Sadık Keleş, Malatya'daki sınavların kent merkezi ve Üniversite Yerleşkesi’ndeki 75 binada bin 245 salonda gerçekleştirildiğini belirtirken sınavda 75 bina sorumlusu, bin 316 gözetmen, 31 bina sınav sorumlusu yardımcısının görev yaptığını belirtti.

ÇALIK'IN OĞLU DA..
Bu arada, Büyük oğlu Hasan Barış Çalık'ı ÖSS için İnönü üniversitesi Mühendislik Fakültesi binasına getiren AKP Milletvekili Öznur Çalık, burada sınav bitene kadar diğer aileler gibi sınav heyecanını yaşadı.

Sınav sonucunda salondan çıkan oğluna sarılarak kutlayan Çalık, "Allah bütün evlatlarımızın yardımcısı olsun ve emeklerini boşa çıkartmasın. Hepsi çok çalıştı. İnşallah en güzel yerlere, layık oldukları yerlere girerler. Çok zor bir süreç. Bütün aile fertleri çok heyecanlıydı. Bizde bu heyecanı çok net bir şekilde yaşadık" dedi. (Fotoğrafta)

SINAV SONUÇLARI 1 AY SONRA
Öte yandan ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan yaptığı açıklamada, sınav cevap kağıtlarının bugün Ankara’da olabileceğini yapılacak tasniflerin ardından da yarından itibaren de optik okuyucular tarafından okunmaya başlanacağını ve 3 hafta içerisinde okuma işlemlerinin tamamlanabileceğini belirtti. Prof.Dr. Yarımağan, okullardan gelecek olan ortaöğretim başarı puanlarının da ÖSYM’ye ulaşmasıyla birlikte sınav sonuçlarının Temmuz ayının ortalarında açıklanabileceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız