SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖSS ve OKS'yi Değerlendirdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ÖSS ve OKS sonuçları ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

Bulut, düzenlediği basın toplantısında, "Malatya'da lise son sınıfı öğrencisi olup da ÖSS'ye giren öğrenci sayısı bin 500 civarındadır. Ancak ÖSS'ye ilimizden toplam 26 bin 500 öğrenci girdi. Bunun içinde sadece bin 500 öğrenci lise son sınıf öğrencisiydi. Diğer öğrenciler, geçmişte tekrar tekrar sınava giren öğrencilerdir. Açıklanan sonuca göre ilimiz sayısalda Türkiye genelinde 23., sözelde 42. sırada ve eşit ağırlıkta ise 32. sırada bulunmaktadır. Sayısalda geçen yıl 18. sıradayken bu yıl 23. sıraya düştük. Sözelde geçen yıl 38. sıradan bu yıl 42. sıraya düşmüş oldu. Eşit ağırlıkta ise geçen yıl 24. sıradayken bu yıl 32. sıraya düşmüş olduk. Burada şu gözükmekte; ÖSS'de geçen yıla oranla biraz gerilememiz söz konusu. Ancak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Yeni açılan Anadolu Liseleri ile bu sıralamanın daha çok iyi yerlere geleceğini tasarlamaktayız" dedi.

OKS sonuçları ile ilgili olarak da açıklamada bulunan Bulut, Malatya'nın OKS sonuçlarına göre bölgenin en iyi ili olduğunu belirterek, elde edilen başarının batıdaki bazı önemli kentleri de geri de bıraktığını ifade etti. Bulut, şu bilgileri verdi:

"OKS sonuçlarına göre, Matematik-Fen ağırlıklı puanda Malatya daha önce 31. sırada iken, bu yıl 26. sıraya yükseldi. Türkçe-Matematik ağırlıklı puanda ise Malatya daha önce 32. sırada iken 28. sıraya yükseldi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız