SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖSS Yerleştirmede Sonlardayız..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2007 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)’ye giren ve sınavları geçerli sayılan 29 bin 742 kişiden 2 bin 802’sinin lisans düzeyindeki fakülte ve yüksek okullara, 5 bin 948’inin ise ön lisans ya da Açık Öğretim Fakülteleri’ne kayıt yaptırma hakkı elde ettikleri, Malatya’nın üniversitelere öğrenci yerleştirmede lisans düzeyindeki okullarda 66’ncı, genel yerleştirmede ise 65’inci sırada yeraldığı belirlendi. Bu arada, Malatya’da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Kız Yurdu’nda barındırılan ve bu yıl ÖSS’ye giren 11 kız öğrenciden 8’inin çeşitli yüksek öğrenim kurumlarına kayıt hakkı kazandığı bildirildi.

2007 ÖSS VE MALATYA..
Malatya’da 2007 ÖSS’ye giren adaylardan 29 bin 742’sinin sınavları geçerli sayıldı. Sınava giren öğrencilerin yüzde 81,9’unu oluşturan 24 bin 376’sı ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim- öğretim yapan okullara kayıt için gerekli taban puan olan 160 ve üstünde puan aldılar.

Malatya, “Sayısal” puan türünün esas aldığı iller başarı sıralamasında, 2006’da 17’nci iken, 2007’de 18’inciliğe geriledi.

YERLEŞTİRMEDE DURUM..
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), illerin üniversiteye öğrenci yerleştirme ile ilgili rakamlarını da açıkladı.

Buna göre; Malatya’da sınavı geçerli sayılan 29 bin 742 kişiden 2 bin 802’si lisans düzeyinde öğrenim yapan 4 yıl süreli fakülte ya da yüksek okullara kayıt hakkı elde ettiler.

Malatya’dan ÖSS’ye girenlerden 1.252’si sınavlı olarak, meslek lisesi kökenli 1.015’i de sınavsız olarak ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren 2 ya da 3 yıl süreli yüksek okullara kayıt hakkı kazandılar. Malatya’da 3 bin 681 kişi de Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıt yaptırma hakkını elde etti.

ÖSYM, Malatya’da sınavı geçerli olan 29 bin 742 kişiden 2 bin 802’si lisans düzeyinde olmak üzere toplam 8 bin 750’sinin herhangi bir öğretim kurumuna kayıt yaptırmaya hak kazandığını açıklarken, yerleştirme rakamları Malatya açısından “pek içaçıcı” bir tablo yansıtmadı.

Malatya, sınavı geçerli sayılanların baz alındığı değerlendirmeye göre lisans düzeyindeki bir okula kayıt yaptırma yüzdesi olarak yüzde 9’la 81 il arasında 66’ncı oldu. Lisans, ön lisans ve açık öğretim dahil olmak üzere yine sınavı geçerli sayılanlar baz alınarak yapılan değerlendirmede de yüzde 29’la 65’inci sırayı aldı.

8 ÖĞRENCİ KAZANDI..
Öte yandan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) Kız yurdundan 11 öğrencinin girdiğini ve 8 öğrencinin çeşitli üniversitelere yerleştiğini belirtti.

Konan, "Öğrencilerimizden 3'ü Bursa Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği, Malatya İnönü Üniversitesi Sosyal Bilgiler ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerini kazandı. 8 yıldır yurtlarımızdan 4 yıllık fakülte kazanan öğrenci çıkmamıştı" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız