SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖSYM Başkanı İstifa Etti

A- A+ PAYLAŞ

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın başkanlıktan istifa ettiği öğrenildi.

Yarımağan, son günlerde KPSS ile ilgili iddialar konusundaki gelişmeler üzerine başkanlık görevinden ayrıldı.

ÖSYM Başkanlığından istifa eden Prof. Dr. Ünal Yarımağan, istifasıyla ilgili olarak ''Koşullar böyle gerektirdi. Başkanlıktan ayrılmam gerekti. Emekli olacağım'' dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) kurulduğu 1974 yılından bu yana kurumda görev yapan ve son 6 yıldır Başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Ünal Yarımağan, istifa kararı ile ilgili soruya, ''Koşullar böyle gerektirdi, gerektiği için böyle oldu. Başkanlıktan ayrılmam gerekti. Emekli olacağım. Birkaç gün izin alacağım, peşinden emekli olacağım. Torunum var, torunumla ilgileneceğim. Bahçeyle ilgileneceğim'' şeklinde yanıtladı.

İSTİFANIN PERDE ARKASI
Yarımağan, dün akşam saatlerinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüştükten sonra istifasını netleştirdi.

Yarımağan, bugün istifa dilekçesini hazırlayarak, YÖK'e sunduktan sonra ÖSYM çalışanlarıyla bir toplantı yaparak, istifa kararını açıkladı.

Üzüntülü geçen toplantıda bazı çalışanların gözyaşlarını tutamadığı öğrenildi. Öte yandan, ÖSYM'de bazı görevden almalar olabileceği öğrenildi. Prosedüre göre, ÖSYM Başkanlığına YÖK Başkanı atama yapıyor. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Yarımağan'ın istifası üzerine "Bugün olacağını bilmiyorduk. Çok büyük hizmetleri vardı" açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız