SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖSYM İl Temsilcisinden Uyarılar

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde 18 Haziran Pazar günü yapılacak olan ve öğrencilerin gelecekleri için ter dökeceği Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) cep telefonuyla gelenlerin içeriye alınmayacağı açıklandı.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İl Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında ÖSS ile ilgili açıklamalarda bulunarak bazı uyarılarda bulundu.

Öğrencilerden sınava gelirken cep telefonlarını ve hesap makinelerini kesinlikle getirmemelerini isteyerek, cep telefonuyla yakalanan öğrencilerin sınavlarının iptal edileceğini bildiren Prof. Dr. Kılıç, "Öğrencilerin tümüne gönderilen yazılarda; sınava cep telefonuyla gelinmemesini, cep telefonuyla gelirlerse ve salonda cep telefonuyla yakalanırlarsa sınavları iptal edilecek. Hatta kapıdan içeri alınmayacakları gibi, çok ağır cezai müeyyideler uygulanacaktır. Bu konun üzerinde titizlikle duruyoruz" dedi.

Önceki yılarda adres bilgileri nedeniyle sınav giriş belgesi ellerine ulaşmayan, kaybeden veya tahrip edilen öğrencilerin sorunlar yaşadığını kaydeden Prof. Dr. Mustafa Kılıç, bu sorunu bu yıl çözümlendiğini söyledi. Kılıç, "Sınav giriş kartıyla ilgili sorun ancak ya öğrenci ya da bir yakını Ankara'ya giderek yenisini alabiliyordu. Bu yıl ilk kez ÖSYM bu konuda sistem değişikliği yaparak, sınav merkezi yöneticilerine yetki devri yaptı. Sınava giriş kartı kendisine ulaşmayan veya gelmeyen ya da kaybeden öğrenciler mağdur olmayacaklardır" ifadelerini kaydetti ve ayrıca öğrencilerin sınava girecekleri yeri bir gün önceden görmelerini tavsiye etti.

Bu arada, Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Malatya'da ÖSS'ye 27 bin 498 öğrencinin gireceğini, sınavın 97 okulda, bin 425 salonda yapılacağını bildirerek, sınavda polis ve jandarma ekipleri hariç toplam görevli sayısınınsa 4 bin 300 kişi olduğunu söyledi. Sınava, çeşitli suçları nedeniyle cezaevinde hükümlü ya da tutuklu olan 17 civarında adayın da gireceği belirtildi.

Öte yandan, sınav günü binalarda görev yapanların dışında kesinlikle başkalarının binalara giriş yapamayacağını kaydeden Kılıç, "Herkes görev yaptığı binaya girebilecek. Yaka kartı olmayanlar binaya alınmayacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız