SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Otantik Bir Çarşı Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:44:44
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Madeni Eşya Esnaf Odası Başkanı Cemil Çolak ile birlikte Bakırcılar Çarşısı’nda devam eden değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmalarını inceleyip esnaflarla sohbet etti.

Bakırcılar Çarşısı’na çok güzel bir projenin yapıldığını belirten Madeni Eşya Esnaf Odası Başkanı Cemil Çolak, 30 yıldan beri bu çalışmaların yapılmasını beklediklerini kaydetti. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Çolak, “Esnaflarımız çalışmalardan zaman zaman olumsuz etkilenseler de durumdan şikayetçi değiller. Çarşımız, çalışmaların bitmesiyle güzel ve modern bir görünüme kavuşacak. Çarşı içinde bulunan demir doğramacılarımız da belirlenen yere giderse, Malatya’mız ve çarşımız daha güzel olacak” dedi.

Bakırcılar Çarşısı’nın turistik çarşı haline geleceğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakırcılar Çarşısı’nı yaşatmak için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirtti.

Bakırcılar Çarşısı’nda altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Çakır, “Şu anda kaplama ve çatı çalışmaları sürüyor. Çarşımızda camekânlar değişecek. Esnafımızın da memnun olacağı kepenkler yapılacak. İşyerlerinin ön yüzlerine ahşap kaplama yapılıyor. Amacımız, Bakırcılar Çarşısı’nı tarihi bir mekân haline getirerek turistik çarşı görünümünü oluşturmak; tarihi dokusunda var olan özelliklerini yaşatıp otantik bir çarşı yaparak aslına kavuşturmaktır. Bu çarşılarımız her şehirde bulunmayan özel çarşılardır. Bu merkezin yaşatılması için bu restorasyon çalışmalarının yapılması gerekiyordu. Burada 256 esnafımız var. Esnaflarımızdan da farklı istekler var. Bu fikirleri ve düşünceleri de dinledik.  Çalışmalar bittiğinde ailece gezilebilen önemli bir alışveriş merkezini Malatya’ya kazandırmış olacağız” dedi. 

Çarşı içinde bulanan demirci esnafı için yer çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Çakır, Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan 60 demirci esnafının uygun bir yere nakledileceğini kaydetti.

Yıllarca, turistik çarşıların Malatya’da olmayışının burukluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, Malatya Belediyesi’nin Bakırcılar Çarşısı’nda sürdürdüğü çalışmaları övgüyle takip ettiklerini belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Çarşı esnafı ise devam eden çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Çarşı esnaflarından Nurettin Beyazıt, 50 yıldır çarşıda esnaf olduğunu ifade ederek, böylesine kapsamlı ve geniş bir çalışmayı ilk defa gördüğünü belirtti ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız