SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otel 50 Milyona Malolacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Park Alış Veriş Merkezi yanında yapılacak olan Malatya Girişim Grubu Oteli'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Başdemir, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Sadullah Ilıcak ve Mustafa
Başdemir, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıdk Özdemir, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin başkanları katıldı.

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 5 yıldızlı otellerin Malatya'nın gelişmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.

Çakır, yeniden bir Malatya inşa etmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Malatya'mız bölgede gerçekten gelişen ve modernleşen bir şehir. Biz şehrin gelişmesi ve bölgenin en modern ili olması adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bunu idari yapılanmayla, planlı ve alt yapı sorunlarının çözülmesiyle yeniden bir Malatya'yı inşa etmeye çalışıyoruz. Ve şehrimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacak bu tür eserlerin yapılması da bizleri gerçekten memnun ediyor. Hedefimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. 5 yıldızlı bir otelin Malatya'mızda ne kadar ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben inanıyorum ki, uluslar arası bir zincire sahip olan bir firmayla anlaşılması bu değere artı bir değer katıyor. Ben sadece bu alanda değil her alanda Malatya'nın yatırımcı çekmesi noktasında da bu 5 yıldızlı otellerinde katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Sağlayacağı istihdam ile birlikte sosyal ve yaşanılabilir bir şehir noktasında bu eserin Malatya'mız adına hayırlı olacağına inanıyorum. Malatya Girişim Grubu'na bu yatırımdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ise "Malatya'nın yıllardan beri ihtiyaç duyduğu, Hilton zinciriyle birlikte yapmayı planladığımız 5 yıldızlı oteli, önümüzdeki 24 ay içerisinde tamamlayarak, hizmete açacağız. 200 odalı otelimizin içerisinde bin 500 kişilik konferans salonu, 2 tane büyük restoran, büyük bir spor merkezi ve 2 bin 500 metre karelik mağaza alanları bulunacak. Toplam inşaat alanı 35 bin metre kareyi bulacak bu projemizin yatırım bedeli 50 milyon TL'dir. Bu projeyle beraber Malatya Girişim Grubu olarak Malatya'ya 164 milyon TL'lik yatırım yapmış olacağız. Bu yatırım tutarı içerisinde büyük bir alış veriş merkezimiz, 5 yıldızlı otelimiz, bu yıl içerisinde bitirerek, üniversitemizin hizmetine açacağımız İlahiyat Fakültemiz, bugüne kadar bir tanesini tamamlamış olduğumuz anaokulumuz ve 2012 yılında başlayacağımız 4 anaokulumuz daha olacak. Bu projenin ardından yapmayı planladığımız hastane projemiz gelecek. Bu da bir uzmanlık hastanesi olacak ki, Malatya'nın ihtiyaç duyduğu bir projedir. Malatya'nın sosyal dokusunu geliştirmek için kurulan Malatya Girişim Grubu; otelle beraber ikinci aşamasını tamamlayacak ve yatırımlarına devam edecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından otel temel atma töreni öncesinde İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül dua etti. Gül, dua esnasında, Malatya Girişim Grubu'nun Malatya'ya bir cami yapmayı nasip etmesi temennisinde bulundu.

Duanın ardından otelin temel atma töreni gerçekleştirildi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, MTSO Başkan Vekili Sıdık Özdemir ve İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül temel atma töreni için hazırlanan butona basarak, temel atma törenini gerçekleştirdi.

Tören, Malatya Park Alış Veriş Merkezi içinde bulunan lokantada verilen yemek davetinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız