SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otel İhalesi İptal!

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından, 7 katlı binası, 5 bin 352 metrekare arsası, tüm otel donanımıyla birlikte satışa çıkarılan, ancak ihaleye giren tek katılımcının da çok düşük fiyat teklif ettiği Altın Kayısı'nın satışından vazgeçildi ve ihale de iptal edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan ve 1993 yılında 15 yıllığına işletilmek üzere Süzer grubuna kiralanan, Malatya'nın tüm turizm belgeli tesis yatak kapasitesinin yüzde 22'sine sahip olan Altın Kayısı Oteli, "kapalı zarf" usulüyle yapılacak ihale ile satışa çıkarılmıştı. İhale ilanında, otelin 210 yataklı ve 5 bin 352 metrekare alana sahip olduğu, satışın otel donanımını da kapsadığı belirtilmiş, muhammen bedelin de 6.5 milyon YTL olduğu bildirilmişti. 18 Temmuz'da yapılan ihale için, turizmci olduğu bildirilen Burhan Gök tarafından 1.5 milyon YTL'lik teklif verilmişti.

İhale sonrası açıklama yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan, verilen fiyatın muhammen fiyatın altında olduğu için satışın yapılamadığını kaydetmişti. Kazgan, otel yönetimiyle süresinden önce oteli boşaltma konusunda bir görüşme yapılacağını ve görüşmeye göre hareket edileceğini söylemişti.

Encümenin ihaleyle ilgili olarak değerlendirme yaptığı ve otelin satışından tümüyle vazgeçildiği, söz konusu ihalenin de iptal edildiği bildirildi.

Halen otelin işletmeciliğini yapan ve 2008 yılına kadar sözleşmesi devam edecek olan grupla, 2006 yılı itibarıyla yıllık 30 milyar lira dolayında olan kira bedelinin artırılması konusunda görüşmeler yapılacağı öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız