SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Otelden 3.4 Milyon Alındı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Temmuz ayı 5. oturumunu gerçekleştirerek, bu ayki toplantılarını sona erdirdi.

İl Özel İdaresi salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen oturumda ilk olarak gündemdeki konular görüşüldü. Yerleşik alanların tespitiyle ilgili yapılan görüşmelerin ardından, BİLSAM (Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Merkezi) tarafından meclise sunulan önerge görüşüldü.

Önergede, "Malatya'nın geleceği için başta akademisyen ve eğitimci olmak üzere Malatya'da birçok alanda birikim sahibi çok sayıda insanımızı bulunduran bir sivil toplum kuruluşu olarak, gelecekte Malatya'nın yazarı, şairi, müzik adamı ve yöneticileri olacak çocukların ve gençlerin yetişmesine ve ilimizin bu açılardan gelişmesini sağlamak amacıyla İstanbulluoğlu Konağı'nın "Malatya Kültür Evi" olarak değerlendirmek ve bünyesinde Malatya kitaplığı, yazı atölyesi, resim atölyesi, müzik odası, satranç odası, el sanatları ve sergi alanı, İngilizce pratik odası ve konak kafe bölümleri oluşturmak maksadıyla adı geçen yerin 10 yılığına tahsis edilmesi talebinde bulunulmuştur" denildi. Konu görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Öte yandan oturumda İl Genel Sekreterliği tarafından Altın Kayısı ile ilgili gönderilen yazıda okundu. Yazıda; "Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Altın Kayısı Oteli arsası 10 milyon TL bedelle özel bir şirkete şartname dahilinde satılmış, şirket tarafından satış tutarının yüzde 34'üne tekabül eden 3 milyon 400 bin TL yatırılmış, geriye kalan yüzde 66'lık bedel ise 6'şar aylık arayla 3 eşit parçaya bölünmüştür. Yüzde 66'lık kısımla ilgili olarak teminat mektubu alınmış ve satış sözleşmesi yapılmış ve tapu adı geçen şirkete teslim edilmiştir. Altın Kayısı Oteli'nde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan demirbaşların büyük çoğunluğu bakım evlerine, bir kısmı idaremiz bünyesindeki müdürlüklere, diğer kısmı ise sosyal hizmetlere verilmiştir. Bilgilerinize arz ederiz" denildi.

Gelecek ayki toplantının 3 Ağustos'ta saat 14.00'da yapılması karara bağlandıktan sonra oturum sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız