SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otele Düşük Teklif

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 4 yıldızı olan Altın Kayısı Oteli'nin 3. ihalesinden de sonuç çıkmadı.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığındaki komisyon, Altın Kayısı'nın 3. kez satılabilmesi için toplandı. Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan Altın Kayısı Oteli'nin 9 milyon 850 bin TL'lik muhammen bedelli satışına 4 dosya verilmesine karşın Esenlik dışında talipli çıkmadı. Esenlik'in 5 milyon TL'lik teklifini ise ihale komisyonu kabul etmedi.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er (ikinci fotoğraftaki), otelin muhammen bedelinin 9 milyon 850 bin TL olarak belirlendiğini ve bu bedelin altında satışın yapılamayacağını söyledi. Er, Altın Kayısı Oteli'nin satışı için 3. kez ihaleye çıktıklarını ifade ederek, "Otelin satışı için daha önce 2 ihale yaptık. 21 Nisan tarihinde yaptığımız ihalede iştirakçi olmadı. Bugün tekrar otelin satışı için bir araya geldik. Esenlik firmamız 5 milyon TL teklif sundu. Ancak, otelin muhammen bedeli olan 9 milyon 850 bin TL'nin altında satışı gerçekleştiremeyiz" dedi.

Daha sonra basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Er, "Otelin tahliyesiyle ilgili olarak yanlış anlamalar oldu. Sanki otelin tahliye edileceğinden mevcut yönetimin haberi yokmuş gibi anlaşılma oldu. Oysa 7 aylık bir süreç vardı. Kira müddeti dolduğu için mevcut yönetimden oteli tahliye etmelerini söyledik. Verilen 45 günlük süreçte oteli tahliye etmediler. Bizde tekrar tahliye etmeleri talebinde bulunduk. Otel yönetiminin yürütmeyi durdurmak için yaptıkları iki başvuru da iptal edildi. Biz, 21 Nisan tarihinde ihaleye çıkacağımızı söylediğimizde, arkadaşlarımız oteli tahliye edeceklerdi. Haberimiz yok demeleri mümkün değil. Perşembe günü otel boşaltılacak. Müşteri otele alınmayacak. Bu konuda otel yönetimi tutanak tutarak, imzaladı" diye konuştu.

Er, otelin durumuyla ilgili yeniden bir istişare yapacaklarını da kaydederek, "3. ihalede de otelin satışı gerçekleşmedi. Esenlik firmamız 5 milyon TL teklif verdi. Otel için bize verilen değer takdiri 9 milyon 850 bin TL'dir. Otelin değer tespiti yeniden yapılabilir. Buna yapacağımız istişareden sonra karar vereceğiz. Oteli satabiliriz de, kiralayabiliriz de. Eğer oteli satacaksak reel olarak bir fiyat değerlendirmesi yapacağız" şeklinde konuştu.

Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat da (alttaki fotoğrafta soldaki), "Esenlik Genel Müdürlüğü görevine yeni başladım. Daha öncede bir Malatyalı olarak Altın Kayısı'nın durumuyla ilgili bilgim vardı. Esenlik Genel Müdürlüğü görevini devralınca, arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaparak bu alanı Esenlik'e kazandırarak, iyi bir atılım yapmak istedik. Yeni dönemde yapacağımız atılımların ilk ayağı olur dedik. Bizim oranın market ve alış veriş merkezi olmasına yönelik bir değerlendirmemiz var. Bundan sonrada bunun takipçisi olacağız. Şu an ihale iptal edildi. Muhammen bedelinin altında otelin verilmesi mümkün değilmiş. Bizde yaptığımız değerlendirmede 5 milyon TL fiyat belirledik. Bundan sonraki süreci yakından takip edeceğiz. Süreci hep birlikte takip edeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız