SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oteli Mahkemeye Taşıdılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:36:13
Oteli Mahkemeye Taşıdılar
A- A+ PAYLAŞ
 
ADIYAMAN- Adıyaman Nemrut Dağı Milli Parkı Koruma Platformu, Malatyalı yöneticiler tarafından milli park sınırları içine otel yapılmasına ilişkin kararın durdurulması için Danıştay'a dava açtı. 
 
Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Nemrut Dağı Milli Parkı içerisine Malatya tarafından otel yapılmasına izin çıkmıştı. Bu kararın ardından Adıyaman ve Malatya arasındaki Nemrut Dağı tartışmaları kızıştı. Adıyaman'da 7 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Adıyaman Nemrut Dağı Milli Parkı Koruma Platformu, bakanlığın aldığı kararın durdurulması için Danıştay'a başvurdu. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, konuya ilişken Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptılar. Platform adına davayı açan Avukat Abdurrahman Tutdere, yaptığı basın açıklamasında, bu kararın hukuki olmadığını ve bozulmasını talep ettiklerini söyledi. Tutdere, "Nemrut Dağı'na Malatya tarafında otel yapılmasına bakanlığın vermiş olduğu izne ilişkin Adıyaman'daki duyarlı sivil toplum kuruluşları bir platform oluşturarak, Danıştay'a yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı.
 
Davada Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun vermiş olduğu karar ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bu karar doğrultusunda Nemrut Dağı Milli Park sınırları içersinde Malatya tarafında kalan kısmındaki yapılaşmaya izin verilmesine ilişkin projenin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. İnşallah siyasilerimiz de bu işin takipçisi olurlar. Tüm Adıyaman kamuoyunun Nemrut Dağı'nın takipçisi olmasını bekliyoruz" diye konuştu. 
 
Platform Sözcüsü Mustafa Işıldak ise, "Amacımız Nemrut Dağı konusundaki son yapılan değişikliklerin Adıyaman'a ne kadar zarar vereceğini kamuoyuna duyurmak, bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmektir" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız