SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otistik Çocuklar İçin Eğitim Merkezi

0
Güncellendi - 2017-04-10 22:05:30
Otistik Çocuklar İçin Eğitim Merkezi
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesinde yapılacak olan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinin İnşaat çalışmalarının başlaması dolayısı ile inşaat alanına giderek temel kazı çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Vali, ayrıca Turgut Özal Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi'ni  de ziyaret etti

OTİSTİK ÇOCUKLAR EĞİTİM MERKEZİ..

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve diğer ilgililer tarafından inşaat alanında karşılanan Vali Toprak kazı çalışmalarını izleyerek İl Millî Eğitim Müdürü Tatlı’dan çalışmalar hakkında bilgi alıp okul projesini inceledi.

Proje üzerinde açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Tatlı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve yüklenici firma yetkilileri 13 424 M2 alan üzerine inşa edilecek okulun 500 günlük süre içerisinde tamamlanarak eğitime açılacağını ifade ettiler. Okul içerisinde eğitim atölyelerinin yanı sıra mevcut okullarda olmayan ve sadece burada olacak olan ve birebir eğitim verilecek bireysel eğitim odalarının yer alacağı belirtilerken bünyesinde ilkokulun bulunmayacağı bunun ayrıca hayat boyu öğrenme merkezinin yer aldığı Ali Kuşçu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde yer aldığı, yeni yapılan okulun ortaokul ve liseyi barındıracağı ve mesleki eğitim verileceği bilgileri verildi.

Vali Toprak incelemelerinin ardından çevrede bulunan eğitim kurumları hakkında da bilgi alarak bu bölgenin adeta bir eğitim kompleksi haline dönüştüğünü söyledi.

Vali Toprak, “Ailelerimizle, Okul Yöneticileri, Eğitimcilerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir irtibat içerisinde olmalarının çocuklarımızın hayata tutundurulması, Anne ve Babaların yükünün bu süre içerisinde hafifletilmesi adına iyi bir eğitim, verimli bir eğitim verilmesi gerekiyor. Bu katkı sağlanıyor olduğu takdirde okuldan eve gittiğinde çocuklarımızın özellikle gücü yüksek olan çocuklarımızın yüksek enerji gücünün düştüğünü, enerjisinin boşa çıkarıldığını görüyoruz.“ diyerek yapılacak bu okulun 100 kapasiteli olacağını, Ülkemize, İlimize ve özellikle otistik çocuklara sahip ailelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını ve bu konuda var olan ihtiyacı gidermesi temennisinde bulunarak, Hükümete, Milli Eğitim Bakanlığına, destek ve katkılarından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı ile Milletvekillerine ve okulun ilimize kazandırılması için çaba sarf eden herkese teşekkürlerini iletti.

ÖZEL EĞİTİM ORTAOKULU VE EĞİTİM MERKEZİ ZİYARETİ..

Bu arada Vali Mustafa Toprak beraberinde İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve diğer yetkililer olduğu halde Turgut Özal Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Okul müdürü Erkan Şimşek ve müdür yardımcıları ile birlikte okulu gezerek okul hakkında detaylı bilgi aldı. Bu sırada okulda bulunan öğrencilerin aileleri ile de görüşen Vali Toprak, ailelere sağlık ve sabır dileyerek Allah’ın insanları çeşitli şekillerde imtihan ettiğini, kendilerinin de bu şekilde imtihana tabi tutulduğunu bunun karşısında da mücadele etmek, sevgi oluşturmak, sabretmek ve şükretmek gerektiğini bunlarla birlikte Devletimizin de engelli bireylerimizin hayata tutunması, eğitilmesi, sağlık sorunlarının giderilmesi ve aile bireylerinin güçlendirilmesi adına her türlü katkıyı verdiğini ifade etti.

Vali Toprak, Turgut Özal Mesleki Eğitim Merkezi ve İş Okulu gibi eğitim alanları ile engelliliğin azaltılmasına, engelli bireylerin eğitilerek anne ve babaların ve aile bireylerinin yükünün hafifletilmesine, engellilerin hayata tutunabilmelerine katkı ve ortam oluşturulduğunu, istihdamları için eğitim ve meslek kazandırıldığını belirtti.

Spor salonunda ve sınıflarda öğrencilerle sohbet edip yakından ilgilenen, öğretmenlerden de öğrenciler hakkında bilgiler alan Vali Toprak, öğretmenlere gayretleri, çabaları ve emekleri için teşekkür etti.

Öğrencilere verilen terapi hakkında da bilgiler alan Vali Toprak’a, Öğrencilerin ilgi alanlarına göre aktivitelere tabi tutulduklarını, Spor konusunda başarılı öğrencilerin ilgi duydukları spor branşlarında çalıştırıldığı bilgisi verildi.

Spor salonunda basketbol çalışması yapan öğrencilerle sohbet eden ve onların çalışmalarını izleyen Vali Toprak, okul içerisinde oluşturulan Akvaryum odasında da incelemelerde bulunurken öğrencilere müzik eşliğinde terapi verildiğini, bazı balıklarla da dikkat eksikliğinin giderildiğini, burada beslenen Golden cinsi köpekle de öğrencilerin stres attığını ifade ettiler.

Son olarak ziyaret ettiği hidroterapi havuzunda İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı tarafından verilen bilgide; Havuzun yapıldığı tarihten itibaren 12 yıl gibi uzun bir süre kullanılmadığını, Okul Müdürü Şimşek’in çabaları ile faaliyete geçirildiği, iki yıldır da kullanıldığı ancak uzun yıllar kullanılmaması nedeni ile bakım ve onarımına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Burada bulunan ve öğrencisini bekleyen bir velide okul müdürüne çabalarından dolayı minnettarlıklarını belirtip teşekkür ederek, çocuklarının bu havuz sayesinde hırçın davranışlarının azaldığı ifade ederek, çocuğunun havuzda eğitim aldığı sırada çekilmiş videosunu Vali Toprak’a izletti.

Vali Toprak, suyun gerilim giderici, eğlendirici yönlerini kullanarak çocukların algı sistemlerinin açılmasının, öz güvenlerinin arttırılmasının onların ruhsal gelişimleri açısından da çok önemli ve faydalı olduğunu söyledi.

Enerjilerini bu yolla atan çocukların sakinleşmiş ve rahatlamış olarak aile ortamına döndüklerinde de ailelerin daha rahat bir yaşama kavuşacak olmalarının da önemine değinerek havuzun sızdırdığı bilgisinin kendisine verilmesi üzerine bakım ve onarımı için keşif ve diğer çalışmaların bir an önce tamamlanmasını ve havuzun tam anlamı ile hizmet verecek hale getirilmesi talimatını da verdi.

Çocuklara atlarla yapılan terapi hakkında da bilgi alan ve çocukların belli bir program dahilinde Sultan Suyu Harasına götürüldüğünü öğrenen Vali Toprak, Okul dahilinde midilli atlarla bu konuda ne gibi bir çalışma yapılabileceğinin de incelenmesini, gerekiyorsa diğer engellilere yönelik okullarla müşterek bir çalışma yapılarak kendisine bu konuda bilgi verilmesi talimatını da verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız