SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otistik Çocuklara Ziyaret

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:23
Otistik Çocuklara Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Teşkilatı yöneticileri Otistik çocukları unutmayarak ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 

İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık, Yeşilyurt İlçe Başkanı Fikret Çolak ile beraber ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla Sosyal İşler Başkanlığı programı kapsamında Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Tüfenkci, konuşmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Otizm Eylem Planına vurgu yaparak, AKP olarak her alanda değişim ve dönüşümün sembolü olduklarını belirtti.

Tüfenkçi, “AK Parti iktidarı ile her alanda yaşanan değişim ve dönüşüm ile Türkiye’nin ufkunu genişlettik ve adeta sembol haline geldik. Toplumun engellilere, otizmli çocuklara bakışında büyük bir değişim yaşandı. Bildiğiniz gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mız bu konu ile ilgili bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştayda da çok önemli kararlar alındı. Bu kararlar otizm tanısı konulmuş bireyler ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak, yaşam kalitelerini arttırmak ve ailelerine destek vermek amacıyla Otizm Eylem Planı kapsamında uygulanacaktır. Bu plan ile, otizmli bireylerin erken yaşta tıbbi tanılamalarının yapılması ve izleme programlarının geliştirilmesi, otizm tanısı almış çocuğu olan ailelerin otizm konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve yönlendirilmesi ile gerekli sosyal desteğin sağlanması, otizmli bireylerin eğitimsel değerlendirilmeleri, sınav düzenlemeleri ile eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, otizmli bireylerin istihdamlarının sağlanması ve çalışma hayatı ile ilgili düzenlemelerin yapılması, otizmli bireylerin eğitimlerinde insan kaynaklarının geliştirilmesi ve erişebilirliğin sağlanması gibi çok önemli kararlar alınmıştır" dedi.

Otizmli bireylerin ve ailelerin sosyal güvenlik, sosyal yardım ve sosyal hizmet ile toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması konularının ele alındığını kaydeden Tüfenkçi, "Evde bakım ücretinin verilmesi, otizmli çocuğa sahip bireyin erken mesai bitimi ve erken emekliliği gibi adımlarda çok önemli gelişmelerdir. Biz AK Parti olarak hiçbir iktidarın hiçbir siyasi partinin dokunmadığı, el atmadığı ama bu toplumun önemli ve zaruri ihtiyaçları olan konulara el attık ve hamdolsun daha huzurlu, daha gelişmiş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir toplum meydana getirme noktasında eksikliklerimizi bir bir gideriyoruz" diye konuştu.

Tüfenkçi, Malatya için önemli gelişmelerden birinin de buraya yeni bir otizm eğitim merkezinin yapılmasının kendilerini çok memnun ettiğini kaydederek şunları söyledi:

"Ama biz bu proje yapılırken bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olmasını arzuluyoruz. Bu noktada projenin tekrar revize edilmesi için bizler bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağız. Burada yapılacak modern bir okul ile burada eğitim görecek öğrencilerin hem şahsi gelişimlerini hem de eğitim gelişimlerini kazanarak hayata yetişmelerini sağlayacaktır.” 

Otistik Çocukları Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Mavuş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek böyle özel bir günde otistik çocuklarının unutulmamasından dolayı teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız