SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Otizmi Fark Et'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:07:44
'Otizmi Fark Et'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, yaşadıkları topluma karşı duyarlılıklarını ortaya koyacak bir projeye imza atıyor.
 Proje sorumlusu Ferhat Yılmaz, projeyle ilgili şu bilgilere yer verdi:

“Bu proje Genç Hayat Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ortaklığında ‘Renk Çemberi Projesi’ kapsamında gerçekleşmektedir. Öğrenciler uygulamakta olduğu sosyal sorumluluk projeleri için okul derslerinden sonra otizmli çocuklarla beraber şarkılar söyleyerek, resimler çizerek, oyunlar oynayarak, fidanlar dikerek, okullar arası ziyaretler gerçekleştirerek zamanlarını değerlendiriyorlar. Amaçları otizmin bir eksiklik değil de bir farklılık olduğunu topluma göstererek, otizmli çocukların gizli kalmış yeteneklerini açığa çıkarmak, toplumda duyarlılık, farkındalık ve pozitif ayrımcılık oluşturmaktır.”

 ‘Otizmi Fark Et, Hayatı Paylaş’ isimli projeleri kapsamında taleplerini iletmek için Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu’nu ve Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Malatya Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi gibi birçok kurumu bunun yanı sıra Malatya Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünü ziyaret etti.

Proje kapsamında yapılacak son etkinlik 4 Haziran Çarşamba günü Malatya Park AVM’de gerçekleştirilecek. Yapılacak olan bu son etkinlikten birçok kişinin haberdar olması ve projenin hedeflerine ulaşabilmesi için öğrenciler; Proje sorumlusu öğretmenleri Ferhat Yılmaz eşliğinde bir tanıtım filmi de çekti. Sosyal medyada yer alan bu tanıtım filmi ayrıca Malatya Park’ta bulunan dev ekranlarda gösterilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız