SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oto Change' Operasyonu...25 Gözaltı

0
Güncellendi - 2017-10-05 00:56:15
'Oto Change' Operasyonu...25 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın da aralarında bulunduğu Aydın merkezli 11 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Kara Şimşek’ kod adlı oto change (çenç- değiştirilmiş) operasyonunda 26 adet lüks aracı piyasaya süren 6 kişilik şebeke ile araçları satın alan 25 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin oto change şebekesine yönelik olarak Aydın merkezli İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa, Denizli, Kastamonu, Kırklareli, Malatya, Kütahya, Adana ve Muğla illerinde 30 Mayıs 2017 tarihinde başlattığı ‘Kara Şimşek’ kod adlı proje 01 Ekim 2017 günü düzenlenen eş zamanlı operasyonla sona erdi. Çalışmalar kapsamında hasarlı, yurtdışından getirilen ve ülke genelinde hacizli henüz yakalanmayan araçların motor ile şase numaralarını change yaparak trafiğe çıkarttıkları tespit edilen şüphelilere yönelik olarak Nazilli ilçesinde 6 ev ve 4 iş yerinde arama yapıldı. Operasyonda change oto olduğu değerlendirilen araçları piyasaya sürdükleri iddia edilen 6 şüpheliden 1’i İstanbul, diğer 5’i ise Nazilli’de yakalandı.

Aramalarda 12’si Nazilli’de olmak üzere change olduğu tespit edilen 26 ayrı lüks aracın yanı sıra otolara ait birçok belge, araç ruhsatı, araçlara ait motor ve şase numarası ile yabancı ve Türkiye plakaları, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 12 adet dolu fişek ile 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak 6 şüpheli gözaltına alınırken, ele geçirilen 26 aracı satın alan 25 şahıs yakalandı. Araçları satın alan 25 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(Aydın-İha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Atakan (6 yıl önce)
    Emniyet mensublarina burdan cok tesekur ederim.malatya emniyet trafik subesi ekipleri hergun rutin olarak devamli kural ihlali yapan sehirici munubus hatlarina bir baksa hem vatandasin haklarini ihlal eden hem kural tanimdan tasimacili yapan hatasinda uyarilinca halka kabadayi sekilde cevap veren munubus soferlerine bir gercek kontrol yapsa calisanlarin ehliyeti calisma izni ticari kaysi vesaire incelese arti isik kural ohlallerinde gariban suruculere nasil cesa keatigi gibi munubus magandalarinada cezai uygulama yapsada bizde rahat trafikte arac kullansak olmazmi.emniyet gucelrinden ricamiz sehirici munubuslere lutfen bir el atin bu malatyalinin bu magandalardan hergun biriyle sorun yasamasina bir nebze olsun caydiricilik olsa bu guzel sehrimizin kotu seylerle anilmasini onleae guzel olmazmi.bu konu onemli lutfen olgilenelim derim.tum malatua halkida ayni goruste olduna inaniyorum.agalik kabadayilik yapicaklarsa bu araclara binmesinler derim emniyet bunu biliyorsur kesin ama nedense ilgisiz kaliyor tesekurler
    0
    0
    Yanıtla
  • Somun kafa (6 yıl önce)
    Malatya da ne olmuş? Bişey anlamadım
    0
    0
    Yanıtla