SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oto Hırsızlığı Arttı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da son 3 gün içerisinde 3 adet otonun çalındığı, bunlardan 2'sinin terkedilmiş olarak bulunduğu, ayrıca birçok otodan da hırsızlık yapıldığı belirtildi. Bu arada, ev ve işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları da polis tarafından soruşturuluyor.

OLAYLAR..
Fırat Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki Ş.A., park ettiği 44..815 plakalı otosunun arka kasasında bulunan işyerine ait gıda, temizlik ve ihtiyaç maddelerinin çalındığını bildirdi.

23 yaşındaki T.Ş. adlı bayan, içerisinde kimlikleri, kredi kartı ve 200 lira paranın bulunduğu cüzdanının çalındığı gerekçesiyle polise başvurdu.

Öğrenci yurdunda kalan 21 yaşındaki G.Y. adlı erkek öğrenci, yurdun koridorundaki prizde şarja taktığı cep telefonunun çalındığı iddiasında bulundu.

Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde oturan 58 yaşındaki K.Ç., 23.00 sıralarında 44..282 ve 44..637 plakalı araçlarının evinin önünde park halinde iken, komşusunun köpeğinin havlaması üzerine çıktığında, araçlardaki teyp başlıklarının çalınmış olduğunu polise bildirdi.

Yeni Şire Pazarı’nda 41 yaşındaki A.Y.’ye ait işyerinden hava tabancası ve kriko çalındı.

Taştepe’de 34 yaşındaki V.S.’ye ait evden 30 lira para ile eve ait tapunun çalındığı öğrenildi.

29 yaşındaki B.K. adlı şahsın, işyerinin kapalı otoparkına bıraktığı bisikletinin çalındığı, güvenlik kamerasında 14-15 yaşındaki bir çocuğun bisikleti çaldığının kayıtlı olduğu belirtildi.

Paşaköşkü’nde oturan 16 yaşındaki A.Ş., bir ay önce adını C.G. olarak bildiği 25 yaşlarındaki şahsa konuşması için cep telefonunu verdiğini, geri alamadığını, bir süre korktuğu için ailesine durumu söyleyemediğini, olayın ortaya çıkacağını anlayınca babasına durumu anlattığını ve babasının da polise başvurduğunu, ifadesinde dile getirdi. C.G. aranıyor.

Paşaköşkü Mahallesi’nde 39 yaşındaki A.K.’nin park ettiği 44…425 plakalı otosuna sol arka kelebek camını kırıp açarak giren hırsız, teybini çaldı.

Yine Paşaköşkü Mahallesi’nde 41 yaşındaki H.Ç.’ye ait 55..654 plakalı otoya, sağ arka kelebek camını kırıp giren hırsız CD çaları çaldı.

Kernek Mahallesi’nde 30 yaşındaki A.K.’nin sokak üzerinde park halinde bulunan 44..516 plakalı otosundan teyp ve anfisinin çalındığı bildirildi.

Başharık Mahallesi’nde oturan 64 yaşındaki N.G adlı kadın, daha önce tanımadığı bir şahsın öğle saatlerinde eve gelip, doğalgaz firması yetkilisi olduğunu söylediğini, gazın açılması için gerekli belgeler ve 250 lira para istediğini, şahıs gittikten sonra evde bulunan cep telefonunun da çalındığını fark ettiğini polise bildirdi. Polis dolandırıcı ve hırsız olduğu öne sürülen şahsı aramaya başladı.

Taştepe’de oturan 73 yaşındaki R.K. adlı kadın, polise başvurarak torunu ile uyurken 04.30 sıralarında ses duyduklarını, oturma odasının penceresindeki demir korkuluğun eğilmiş, camın da kırılmış olduğunu fark ettiklerini, ancak çalınan bir şeylerinin olmadığını anlattı.

Kiltepe Mahallesi’nde 40 yaşındaki S.K.’ya ait 44..538 plakalı otonun teybinin çalındığı bildirildi.

Hacıabdi Mahallesi’nde 40 yaşındaki M.D.’ye ait eve yatak odası penceresini zorlayarak giren hırsız ya da hırsızların, yatak odasında bulunan ve ev sahibinin eşine ait olan 2 adet altın burma bileziği çaldığı belirlendi.

Zafer Mahallesi Hikmet Fırat Sokağı’nda 54 yaşındaki E.O.’ya ait olan park halindeki 44..034 plakalı oto çalındı.

Ferhadiye Mahallesi Hamikoğlu Sokağı’nda 60 yaşındaki K.Y. adlı kadına ait evin vestiyerinden, ev sahibi tuvaletteyken, ahşap kayıpı açan hırsız tarafından 100 euro para, tarla tapusu ile 2 bayan gümüş yüzüğünün bulunduğu el çantası çalındı.

Divanefendi Sokağı’nda park halinde olan 46 yaşındaki R.K.’ya ait 44..464 plakalı oto çalındı ve bir süre sonra Şehirgösteren YİMPAŞ karşısında terkedilmiş olarak bulundu.

Fırat Mahallesi’nde R.Ö. adlı şahsa ait evin yatak odasından 3 adet altın ve 2 adet taşlı gümüş yüzük çalındı.

Fırat Mahallesi’nde park halinde iken çalınan 54 yaşındaki C.K.’ya ait 44..919 plakalı otonun sahipleri tarafından bulunduğu bildirildi.

İnönü Caddesi’nde, 27 yaşındaki S.T.’nin karton toplamakta kullandığı 44..714 plakalı kamyonetinin kapısını kilitlemeden kısa süreliğine ayrılması sırasında, araçtaki MP4 çalar ile kumandası çalındı.

Çukurdere Mahallesi’nde 24 yaşındaki E.Y. adlı bayanın 100 lira parası ve cep telefonu çalınırken, bu kişi 15 yaşındaki yeğeni Y.T.’den şüphelendiğini bildirdi. Polis Y.T.’yi arıyor.

Paşaköşkü Mahallesi’nde 28 yaşındaki K.E.’ye ait 44..996 plakalı otodan 1 CDçalar ile 1 MP3 çalındığı bildirildi.

Yeşilyurt Taftacık mevkiinde 60 yaşındaki L.K.’ye ait bahçe evinden 5 parça bakır kazan ve bazı bakır eşyalar, benzinli testere, toplam 480 metre uzunluğunda 4 top elektrik kablosu, 10 civarında oto teybi, 16 adet su musluğunun yanı sıra evdeki halılar çalındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız