SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oto Park Olacaktı da Niye Kapattınız Bu Yolu?..

A- A+ PAYLAŞ

Araç alt geçidi inşa çalışmaları nedeniyle 19 Ağustos gece yarısından sonra ulaşıma kapatılan Kız Meslek Lisesi ile Sıtmapınarı kavşağında İnönü Caddesi'ne bağlanan caddelerin bazılarında "hiç çalışma" yapılmaması, 15 günü aşkın bir süredir bu caddelerin neden ulaşıma kapatıldığı sorusunu gündeme getirdi.

YOLLAR KAPANDI AMA..
Malatya Belediyesi; Milli Egemenlik ve Turgut Temelli Caddeleri'nin İnönü Caddesi ile kesiştiği Kız Meslek Lisesi kavşağı ile Zapçıoğlu ve Terminal Caddelerinin yine İnönü Caddesi ile kesiştiği Sıtmapınarı kavşağında, 25 Ağustos Perşembe günü "resmen" başlattığı araç alt geçidi çalışmalarından önce, İnönü Caddesi'ne bağlanan bu caddelerin ana cadde bağlantıları 19 Ağustos Cuma gece yarısı trafiğe kapatılmıştı.

Kapatılan yollar ve "gerçekçi" bir trafik düzenlemesi yapılmaması nedeniyle kent içi trafikte önemli aksaklıklar yaşanmaya başlanırken, alt geçitlerden Kız Meslek Lisesi kavşağında olanın temeli 25 Ağustos günü Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katıldığı törenle atıldı ve 90 günde bitirileceği belirtilen alt geçitlere resmen başlandı.

Söz konusu kavşaklarda; 90 günde bitirilebilecek hızı sağlayacak ne eleman yoğunluğu, ne teknik ekipman çalışması, ne de aralıksız çalışma gözlendi. İki kavşaktan en yoğun çalışmanın gözlendiği tek yer, Turgut Temelli Caddesi'nin Kız Meslek Lisesi tarafındaki kaldırım kenarına yapılmakta olan bir kanal yapımı.

Kapatılan iki kavşağın özellikle; Milli Egemenlik ve Zapçıoğlu Caddeleri bölümünde, trafiğin 15 günü aşkın bir süre İnönü Caddesi'ne bağlanmasını engelleyecek nitelikte bir çalışma gözlenmedi.

Milli Egemenlik Caddesi'nin trafiğe kapatılan bölümlerinde, sadece ilk günlerde ağaç sökme ve kaldırım sökme nedeniyle çıkan ve temizlenebilecek hafriyat dışında trafiğe engel olacak herhangi fiziki engel görülmüyor. Kapatılan bu bölümler, araçların otopark alanı haline dönüştü.

İnşaat çalışmalarına başlanmasıyla birlikte, belirtilen iki kavşakta "gece-gündüz" yoğunluklu bir çalışma hayal ederken, 15 günde son derece yavaş yürüyen bir çalışmaya tanık olan vatandaşlar, şu ana kadarki temponun, bu alt geçitlerin öngörülen sürede bitirilemeyeceği kuşkusu yarattığını belirterek, bu arada yağışların başlaması halinde bundan inşaat çalışmalarının olumsuz etkileneceğini savunuyorlar.

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki) 15 günü aşkın bir süredir trafiğe kapatılan Milli Egemenlik (Emeksiz) Caddesi'nin, herhangi bir inşaat çalışması olmadığı için otoparka dönüşen kavşağa yakın bölümü, (Ortada) İki kavşaktan "inşaat" hali gösteren ve bakanın da temelinin attığı Turgut Temelli'deki bölümün en son durumu. Bu caddedeki inşaat yoğunluğu da şu ana kadarki durum itibarıyla trafiğe kapatılmayı gerektirecek boyuta ulaşamadı. (altta) Kız Meslek Lisesi kavşağındaki inşaat tabelası..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız