SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oto Park Yapana 1 Kat İzin

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:19:50
Oto Park Yapana 1 Kat İzin
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi,  Kuzey Çevre Yolu'nun Battalgazi Belediye sınırları içerisine denk gelen kısımlarında imar planlarının hazırlanması ve 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesinin uygulanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti. 

Battalgazi Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında dün gerçekleştirdi. İmar konularının ağırlıklı olduğu 10 adet gündem maddesinin bazıları görüşülerek kabul edilirken bir kısmı da ilgili komisyonlara havale edildi.

Otoparka karşılık 1 kat fazla yapı hakkı

Belediye Meclisinde, İzzetiye Mahallesi 231 ada 68 No'lu parsel ile  Hidayet Mahallesi 6041 ve 6042 No'lu parseller için hazırlanan imar plan değişikliği kabul edilirken, bundan sonra yapılacak inşaatlarda zeminin otopark olması kaydıyla bir kat daha fazla yapı hakkı verilmesi de oy birliği ile kabul edildi. 

Yasada yeri olan ancak bugüne kadar uygulamada pek sık rastlanmayan zemin katların otopark olarak planlanmasına ilişkin madde üzerinde görüş belirten Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, imar komisyonu ve teknik yetkililerden, otopark olarak planlanan zemin katların ticari veya başka bir amaçla kullanılmaması yönünde hassasiyet göstermelerini istedi.

Battalgazi Belediye Meclisi, bir önceki ay Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen ve komisyon tarafından belirlenen harçlar ile 'Zabıta talimatnamesini'de görüşerek kabul etti.

Battalgazi Belediye Meclisi ayrıca, uzmanların 'Tarımsal arazileri yok edeceği, yasal dayanaktan ve çözüm üretmekten yoksun' dediği Kuzey Çevre Yolu'nun, Battalgazi sınırları içinde kalan kısımlarında imar planı hazırlanması ve imar uygulaması yapabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verilmesini içeren maddeyi kabul etti. 

İmar maddelerinde kat arttırım talebi

Battalgazi Belediye Meclisi, gündemin diğer maddeleri olan ve ağırlıklı olarak kat arttırım taleplerini içeren Dernek Mahallesi 193 ada 35 No'lu parselin imar değişikliği, Uçbağlar Mahallesi 3930 ada 1 ve 2 No'lu parsellerin (7 kattan 12 kata yükseltilmesi talebi)  ile Uçbağlar Mahallesi 4514  ada 12 No'lu parsellerin imar plan değişiklikleri ise komisyona havale edildi. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız