SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oto Parka Ticari Alan Ruhsatı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:57:46
Oto Parka Ticari Alan Ruhsatı!
A- A+ PAYLAŞ

Kargo firmaları ile turistik tesis ve medikal malzeme satıcılarının yoğun olması nedeniyle araç trafiğinin en sıkışık semtlerinden olan Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokak’ta bulunan ve imar planlarında, bölgenin araç trafiğini rahatlatmak amacıyla çok katlı otopark tesis alanı olarak ayrılan ve mülkiyeti değişik dönemlerde AKP’den belediye başkanı ve milletvekili aday adayı olan H.B’ya ait olan yaklaşık 2 dönümlük alanın bir bölümü ticari amaçlı tesis yapılması için geçici inşaat ruhsatı verildi.

İmar planında çok katlı otopark alanı  olarak geçen bir yere  Battalgazi Belediye encümeni tarafından  geçici inşaat ruhsatı verildi. İşyeri olarak verilen inşaat ruhsatı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 Mülkiyeti, değişik dönemlerde AKP’den belediye başkan ve milletvekili aday adayı olan H.B’ye ait ve imar planında çok katlı otopark alanı olarak ayrılan Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokak 194 ada 1 nolu parsele geçici inşaat ruhsatı verildi. Geçici ruhsatın, otopark alanı olarak ayrılan yaklaşık 2 dönümlük alanın farklı amaçlarla kullanımının önünü açacağından endişe eden mahalle sakinleri ve esnaflar bu karara “Mahallemiz, araç trafiği yönünden sıkıntılı bir mahalle. Bu alanın bir an önce çok katlı otopark tesisi yapılarak hizmete açılmasını beklerken, geçici de olsa ticari amaçlı inşaat ruhsatı verilmesi kararı karşısında pes demekten kendimizi alamıyoruz” diyerek şaşkınlıklarını ifade ederken, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ise “ Otopark alanları ile ilgili nihai kararı büyükşehir belediyesi verecek. Biz encümen kararını parselin bilgileri ile birlikte Büyükşehire göndereceğiz. Yani nihai kararı onlar verecek” diyerek topu büyükşehir belediyesine attılar.

Battalgazi Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri söz konusu ruhsatın TİP İmar Yönetmeliği’nin 21. maddesi 2. fıkrasına göre 5 yıllığına geçici verildiğini belirterek “

“Biz de bu maddeye istinaden 5 yıllık süre için geçici ruhsat verilmesi kararı encümenden çıkardık. Nihai kararı Büyükşehir verecek. Şu an için encümen kararı dışında kesin bir şey yok” açıklamasını yapmakla yetindiler.

HABER: Yaşar KARAASLAN- Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız