SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oto Sahipleri.. Dikkat!

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs'tan itibaren araç trafik tescil ve plaka işlemleri için getirilen düzenlemeler konusunda kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"5942 sayılı kanunun 1. maddesi gereği, 01.05.2010 tarihinden itibaren tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri, motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası ve trafik idari para cezası borcu bulunmadığının tespit edilmesi ve taşıt üzerinde satış ve/veya devir kısıtlayıcı herhangi bir tedbir ve kayıt bulunmaması halinde araç sahibi adına düzenlenmiş araç tescil belgesi veya trafik tescil kayıtları esas alınarak noterler tarafından elektronik ortamda yapılmaya başlanacaktır.

TRAFİK TESCİL KURULUŞUNCA YAPILACAK İŞLEMLER

1-Noterlerce elektronik ortamda satış ve devir işlemi yapılan araçlar için alıcı adına araç tescil belgesi, noterin bulunduğu yerdeki tescil kuruluşunca düzenlenecektir. Belgeyi düzenleyecek olan tescil kuruluşuna bilgisayar sistemi tarafından otomatik olarak yönlendirme yapılacaktır.

2-Noterlerce yapılan araç satış ve devir işleminin bildirimi üzerine alıcı kişinin müracaatı aranmaksızın tescil belgesi dökümü alınacak belgenin ilgili bölümü yetkili personel tarafından sicili yazılarak imzalanacak ve araç sahibine teslim edilmek üzere beklenecektir.

3-Düzenlenen belge elden teslim alınmak üzere 15 gün bekletilecektir. 15 gün içinde araç sahibi veya vekilince müracaat edilmesi halinde, düzenlenen araç tescil ve motorlu araç trafik belgesi müracaat eden kişiye teslim edilecektir.

4-15 gün içerisinde teslim alınmayan araç tescil belgeleri gönderi ücreti teslim sırasında alınmak üzere araç sahibinin ikamet adresine PTT aracılığı ile gönderilecektir.

5-Yeni alınan araç tescil işlemleri eskiden olduğu gibi MERNİS kayıtlarındaki adresin bulunduğu yerin trafik tescil kuruluşunca yapılacaktır.

6-Tadilat, renk değişikliği, ünvan değişikliği, trafikten çekme, hurdaya ayırma, çalınma, bulunma ve çeşitli nedenlerle belge yenileme işlemleri herhangi bir trafik tescil kuruluşunda yapılacaktır. Bu tür işlemlerde düzenlenen belgeler müracaat sahibine teslim edilecek, PTT yoluyla gönderilmeyecektir.

Boşa çıkan plakalar :

- 01.05.2010 tarihinden itibaren boşa çıkan plakalar hiçbir suretle kullanılmayacak, 01.05.2010 tarihinden önce boşa çıkan plakalar ise mükerrerlik durumu kontrol edilerek sakınca bulunmayanlar kullanılabilecektir.
- 01.05.2010 tarihinden önce noter satışı yapılan araçlar ile ilgili tescil işlemleri MERNİS’te kayıtlı bulunan ikamet adresinin bulunduğu yer trafik tescil kuruluşunca yapılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız